Telefon bude vhodný hlavně pro mladší generaci, která dnes stále potřebuje projíždět Facebook, chatovat a být prostě online. Ocení ho také začátečníci, kteří budou chtít objevit možnosti světa smartphonů. K tomuto účelu je Smart 858 s operačním systémem Android jako dělaný. Ani rodiče se nebudou "cukat", jak moc drahou hračku to jejich ratolest chce.

Obrazovka je dotyková s kapacitní technologií (reaguje pouze na dotyk lidského těla nebo speciální tyčinky) a úlopříčkou 2,8" (cca 7,1 cm). Rozlišení je na dnešní poměry poněkud horší (240 x 320), tudiž písmo je trošku kostrbatější a rastr viditelnější. Při prohlížení internetových stránek budete muset hodně zoomovat, čtení knížek je také obtížnější.

Foťák odpovídá ceně

Ani foťáček není žádný veliký hit. Rozlišení má 2 Mpx a neumí automaticky ostřit. Interní paměť telefonu je 130 MB, poté je potřeba ji rozířit o micro SD kartu (v balení bude 2GB). V případě, kdy budete chtít telefon použít i jako hudební přehrávač (u náctiletých očekávaná věc) se přikoupení větší karty pravděpodobně nevyhnete. Když už jsme nakousli poslouchání hudby, vstup 3,5mm jack pro běžná sluchátka nechybí.

Na internet se Smart 858 připojí přes mobilní 3G síť nebo Wi-Fi. Designově vypadá telefon velice pohledně, je elegantně zakulacený. Prodávat se bude ve dvou barevných provedeních - černé a bílé. Přičemž nebude problém si dokoupit zdobené kryty nebo si i navrhnout a objednat vlastní design. Na pultech mobilního operátora se objeví 1. července za cenu 2577 Kč.