Konkurenční Spotify má přitom podle Bloombergu 100 milionů platících uživatelů. Apple Music jich má 50 milionů. YouTube Music má rozsáhlý katalog. Posluchači v ní najdou kromě videí a oficiálních alb i remixy, unikátní živá vystoupení, covery a tisíce playlistů pro každý žánr i náladu.

Songy pomůže rozeznat

Díky sofistikovaným algoritmům doporučuje služba uživateli hudbu nejen podle žánru, ale i podle toho, čemu se zrovna věnuje, kde se nachází a co se právě děje ve světě. Vyhledávací algoritmy Googlu navíc zajistí, že svoje oblíbené písničky každý najde, aniž by znal jejich název nebo autora.

Verzi podporovanou reklamami mohou hudební fanoušci užívat bezplatně. S verzí YouTube Music Premium za 149 Kč za měsíc pak získají možnost poslouchat hudbu bez přerušování reklamami, mimo otevřenou aplikaci (na pozadí) a možnost stahovat videa do offline režimu pro případ špatného připojení.

Plán pro celou rodinu

Až se šesti rodinnými příslušníky pak lze službu sdílet za 229 Kč měsíčně v rámci programu YouTube Music Family Plan. Konkurenční Spotify nabízí buď bezplatně náhodné přehrávání hudby s reklamou nebo verzi Premium za 5,99 eur měsíčně, tedy asi 154 Kč, bez reklam, s offline režimem a možností přehrát jakoukoliv skladbu nebo přeskakovat v rámci playlistů.

Další služba Apple Music vyjde na 149 Kč měsíčně nebo na 229 Kč pro celou rodinu. K dispozici je i studentský tarif za 69 Kč. V Česku dostupná i služba YouTube Premium, která benefity YouTube Music Premium rozšiřuje na celý obsah YouTube.

Ceny?

Umožní tedy uživatelům poslouchat na pozadí, stahovat videa a sledovat bez reklam celý obsah platformy YouTube, nejen hudbu. Zpřístupní také pořady a filmy z dílny YouTube Originals včetně seriálů Cobra Kai, Impulse, F2 Finding Football nebo The Sidemen Show.

Služba YouTube Premium měsíčně stojí 179 Kč a až se šesti rodinnými příslušníky ji lze sdílet za 269 Kč na měsíc v rámci programu YouTube Premium Family Plan.

Fotogalerie
7 fotografií