Ming Chi Kuo si vydobyl důvěru některými předchozími predikcemi, které se naplnily. Podle jeho informací měl Apple představit vlastní řešení brýlí pro rozšířenou realitu už na letošní podzimní akci, kdy tradičně představuje nové iPhony. Souvisí to totiž i s tím, že iPhone bude důležitým článkem ve spojení s brýlemi – bude tvořit hlavní výpočetní a komunikační část, protože v současnosti nelze do brýlí dostat výkonné čipy a velkou baterii, aby zároveň nebyly obří a těžké, jako třeba Hololens nebo Magic Leap One.

TIP: Chytré brýle North Focals na to jdou jinak. Místo displeje mají malý projektor

Lze předpokládat, že Apple použije efektivní bezdrátový přenos pomocí vlastního úsporného čipu Apple Wx. Bude se jednat o první generaci brýlí, takže je otázkou, jestli se Apple zatím zaměří pouze na notifikace přímo před očima, nebo už skrze integrovanou kameru bude pracovat i s rozšířenou realitou. To by vyžadovalo schopnost rozpoznávání objektů a povrchů, na které se pro uživatele budou vykreslovat digitální objekty a informace.

Výroba by dle analytika měla začít v posledním čtvrtletí tohoto roku, přičemž dostupnost na trhu by měla být až ve druhém čtvrtletí roku 2020.