Upozornil na to server TechCrunch. Všiml si, že se na Twitteru poslední měsíc objevila poměrně velká skupina lidí, která píše přehnaně pozitivní tweety o údajně skvělých pracovních podmínkách v Amazonu. Všichni mají profil, kde najdete logo Amazonu a nějaké zvíře jako avatar, plus popis pozice, kterou zastávají. Ve jméně pak mají všichni shodně „FC Ambassador“.

TIP: Amazon se za miliony dolarů snaží přetahovat Googlu oblíbené youtubery, aby streamovali přes Twitch

Témata tweetů jsou vždy podobná. Jde o komentáře typu „věděli jste, že Amazon platí skladníkům v průměru o 30 % více než ostatní zaměstnavatelé v retailu?“.

Ambasadorů existuje minimálně 15, ale pravděpodobně víc. Nejdříve panovalo podezření, že jde o boty, ale Amazon prozradil, že jde o reálné lidi. Podle něj jsou to skuteční zaměstnanci, kteří se zapojili rádi a jsou za šíření pozitivních zpráv placeni. „Nejdůležitější je, že tu pracují dostatečně dlouho, aby mohli šířit upřímná fakta založená na osobní zkušenosti,“ uvedl zástupce firmy pro Business Insider.

TIP: Apple se stává první společností v historii s hodnotou 1 bilionu dolarů

O tom, jestli bude mít aktivita nějaký přínos, je brzo spekulovat, ale reakce na Twitteru pozitivní nejsou. Mnoho lidí poukázalo na to, že podobné zprávy jsou mírně absurdní a než se snažit zlepšit PR uměle, by bylo lepší jednoduše zlepšit pracovní podmínky zaměstnanců.