Když Google před lety uváděl Inbox jakožto e-mailového klienta pro 21. století, prorokoval, že jednoho dne zcela nahradí Gmail. To se zatím nestalo a Inbox se v poslední době nedočkal žádné větší aktualizace, šlo spíše o ladění detailů převážně v mobilní aplikaci.

TIP: Google testuje vzhled nového kalendáře. Bude materiální

Nyní se ukazuje, že Gogle k tomu možná měl dobrý důvod. Hlavní přednosti se totiž chystá integrovat právě do Gmailu, čímž by druhá aplikace odlišující se pouze rozhraním přestala dávat smysl.

Všichni uživatelé Gmailu se tak mohou těšit na možnost odložení e-mailu na pozdější dobu, chytré třídění dle obsahu (tohle v Gmailu již částečně funguje, kdy se zprávy třídí od jednotlivých záložek) a automatické nabízení odpovědí. Toho si ale u nás příliš neužijeme, protože, jak jinak, si nerozumí s češtinou. Společně s tím by měl přijít i drobný redesign ve stylu Material Designu, žádné velké změny ale nečekejme.

Takto vypadá Inbox od Googlu:

Na oficiální rozuzlení, jak to s oběma aplikacema dopadne, si ještě počkáme, osobně ale doufám, že nadále budou vyvíjené obě dvě, případně vyhraje Inbox. Nabízí totiž velmi jednoduché a přehledné rozhraní se skvělými funkcemi a není mnoho aplikací, které by se mu podobaly, náhrada by se hledala těžko.