Je až neuvěřitelné, jakými prkotinami se Facebook zabývá. Ale údiv nepadá jen na něj, ale na celé konsorcium Unicode, které nové znaky navrhuje a schvaluje do aktualizované znakové sady. Facebook teď v podstatě jen převádí do grafické podoby již schválené znaky. Co nevidět je zavede ve své podobě i Microsoft do Windows.

Nově můžete používat emoji pro vyjádření rodiny, kde je jedno nebo dvě děti, případně samostatně rodič s jedním či dvěma dětmi. Chybí ovšem ztvárnění pro rodiny s více dětmi, například formou samostatných emotikon dalších dětí ve stejné velikosti a grafice.

Fotogalerie
11 fotografií

Opět se myslí na různé odstíny pleti, ale i zde je nedostatek - nepočítá se rodinami, kde mají rodiče jinou barvu pleti, případně mají adoptované dítě jiné barvy pleti. Uvidíme, zda tento zásadní problém, na kterém bezesporu závisí přinejmenším osud lidstva, ba možná i celého vesmíru, bude Facebook nějak řešit.

Mohlo by vás zajímat: Unicode plánuje nové emoji pro lidi, kteří se neidentifikují ani jako ženy, ani jako muži

Nové emotikony už můžete na Facebooku využívat. Zatím jsou dostupné jen na webu, podpora v aplikacích přijde později. Chcete-li aplikovat jinou barvu pleti, podržte tlačítko myši nad emotikonou o něco déle.

Emoji už se dočkaly i filmu: