Funkce to vlastně není až tak úplně nová, jedná se totiž o rozšíření možností asistenta v podobně psíka Krastyho. Ten se v adresním řádku ozve vždy, když má k danému webu nějaké doprovodné informace. Doposud to byly například informace o nějaké firmě či restauraci, nyní se přidávají politici.

Informace Krasty čerpá z webu Demagog.cz, který se zabývá ověřováním faktů z veřejných vystoupení českých politiků. Informace se objeví v bočním panelu na pravé straně prohlížeče a Krasty ji nabídne, když se nacházíte na webu s informacemi o nějakém politikovi.

Tip: Sledujete na webu porno? Prohlížeč od Seznamu po vás zamete stopy

Detekce obsahu zobrazeného webu je automatická a ne příliš dokonalá. Například u článků o politicích na zpravodajském webu E15.cz Krasty nereaguje vůbec, u Blesku už doplňkové informace nabídne. Jistota je při prohlížení záznamů o politicích na Wikipedii.

Funkci doplňkových kontextových informací v internetovém prohlížeči okoukal Seznam.cz u Microsoftu, který podobně pracuje s digitální asistentkou Cortanou v prohlížeči Edge. Ta už nabízí funkcí mnohem víc, jenže pouze v angličtině a primárně pro uživatele z USA. Krasty tak může k prohlížeči od Seznamu přilákat nejednoho českého uživatele, jeho schopnosti by to ale ještě chtělo trochu rozšířit.

Fotogalerie
9 fotografií

Doplněno: Krasty nově napovídá i v případě produktů. Například u mobilních telefonů ukáže hodnocení z našeho sesterského webu MobilMania.cz a přidá odkazy na recenze.