Pro vyhledávání informací na internetu se vžilo slovo „googlování“ podle nejpopulárnějšího vyhledávače. Tato činnost je nyní mezi Čechy velmi populární. Vysoké procento lidí (72 %) využívá internet k online nákupům a vyhledávání toho nejlevnějšího zboží. Internet ale neovlivnil jen způsob, jakým nakupujeme, ale také jak navazujeme vztahy.

Uživatelé často hledají na internetu lidi za účelem vytváření kontaktů a profesionálních vztahů.  Obzvláště často googlují lidé ve věku 25 - 34 let, kteří mají vysokoškolské vzdělání, žijí ve velkých městech a nejčastěji hledají informace o sobě (59 %), svých spolupracovnících (26 %), šéfech (7 %) a samozřejmě i partnerech a přátelích (32 %).  Pouze jeden z pěti pravidelných českých uživatelů internetu ve svém životě nikdy nikoho negoogloval!

Přestože internet v Česku není pokládán za nejvhodnější místo pro navazování seriózních partnerských vztahů, mladí lidé jsou této myšlence otevřeni. Podle průzkumu si 41 % uživatelů myslí, že přes internet můžete najít nové přátele, nicméně jsou skeptičtí k tomu, že je to dobrá příležitost k randění. S tímto tvrzením nesouhlasí zhruba 21 % respondentů, kteří naopak říkají, že internet je skvělý i pro start romantického partnerského vztahu. 

Co by si Češi vzali na opuštěný ostrov?
Autor: Google