Vše byl test magazínu Theories of the Deep Understanding of Things (Teorie porozumění věcí do hloubky). Jeho redaktoři chtěli zjistit, zda kontroverzně přísní cenzoři rozpoznají zarudlý loket přitažlivé blondýnky. V posledních dnech totiž Facebook začal nepochopitelně mazat fotky kojících žen. Cenzoři se sekli, fotku stáhli a z celého případu se stalo celosvětové pozdvižení.

Nerozeznali loket od prsa

Netrvalo to ani 24 hodin a snímek byl z facebookového profilu magazínu odstraněn. Prý porušuje podmínky o nevhodném obsahu. „Moderátoři Facebooku nedokážou rozeznat loket od nebezpečného, morálně závadného a nepřirozeně velikého ňadra dospělé ženy. Nikdo se nás na nic neptal, představte si naše překvapení,“ napsal magazín.

Facebook přišel s omluvou

Poté, co se případ stal hitem internetu a nad počínáním Facebooku kroutili hlavou všichni experti, se moderátoři nejpopulárnější sociální sítě nad sebou zamysleli a chybu napravili. „Chtěli jsme vás oslovit a dát na vědomí, že jsme na profilu obnovili původní foto. Udělali jsme chybu a uživateli, který snímek nahrál, jsme se již omluvili,“ informoval zástupce Facebooku server Gawker.com.

Cenzoři Facebooku už chybu napravili, foto na profil vrátili a omluvili se
Autor: Facebook