Pěkná blondýna má pověst workoholičky a matematického génia. Má prý nepřekonatelnou paměť a je posedlá módou a designem. Z jejího odchodu mají někteří její bývalí spolupracovníci z Googlu velkou radost.

Kukačka Googlu ukrytá v hnízdě Yahoo?

Marissa Ann Mayer byla 20. zaměstnancem Googlu, pro který pracovala celých třináct let. Za tu dobu tam vystřídala několik postů. Pracovala jako vývojářka a designérka, starala se o hlavní stránku Google.com i webového e-mailového klienta Gmail. Nakonec pracovala na Google zprávách a na starosti měla i toolbar (vyhledávací lištu) společnosti a stala se viceprezidentkou. Když ale Google převzal Eric Schmidt, funkce ji zbavil. A to je právě možná hlavní důvod, proč Mayer ze společnosti odešla. Spekuluje se ale o tom, že jde o promyšlený tah Googlu, který se snaží Yahoo odkoupit a do firmy nasadil kukačku, chcete-li trojského koně. O Yahoo přitom už delší dobu stojí Microsoft.

Fotogalerie
4 fotografie

Ponižuje a zastrašuje

Mayer je v současnosti těhotná, v říjnu má na svět přivést holčičku. Už teď se počítá s mateřskou dovolenou. Ta však bude dle jejích slov trvat jen pár týdnů a během té doby bude pracovat z domova. Pověst workoholika se nezapře. Podle analytiků může Mayer Yahoo velmi pomoci. Společnosti se nedaří zvýšit příjmy, za čímž stojí ostrá konkurence zejména ze strany Googlu a sociální sítě Facebook. Někteří bývalí kolegové odchod Mayer uvítali. „Je to velký den pro Google a hřebík do rakve pro Yahoo,“ řekl BussineInsider jeden z nich. „Nechápe řízení jiným způsobem, než  je zastrašování nebo ponižování,“ okomentoval spolupráci s ní.