Měla to být oslava pro pár kamarádů. Dívka známá pouze jako Thessa proto založila událost na sociální síti Facebook. Avšak zapomněla zaškrtnout, aby akce byla soukromá. Na pozvánku nakonec odpovědělo "zúčastním se" nebo "možná se zúčastním" 15.000 lidí! Nakonec jich přišlo 1500.

Informaci o této netradiční oslavě přinesl nedělní Bild. Když se rodiče dozvěděli, že do jejich domu pravděpodobně dorazí tisíce lidí zavolali policii a na páteční večer 3. června si najali soukromou bezpečnostní agenturu.

Ačkoliv se Thessa snažila po internetu rozšířit zprávu, že párty je zrušena, před jejím domem v Hamburku se nakonec sešlo 1500 oslavenců. "Na místě bylo sto pěších policistů a čtyři na koních. Přesto se nepodařilo zabránit oslavencům ve vstupu," potvrdil policejní mluvčí Mirko Streiber.

1500 lidí... to je pořádná oslava!
Autor: profimedia.cz

Kvůli alkoholu a výtržnostem bylo zatčeno 11 lidí

Lidé si přinesli spoustu alkoholu a také upekli Thesse několik stovek narozeninových dortů. "Kde je Thessa?" nebo "Slavit narozeniny není zločin," skandoval na policii před zátarasy dav bujarých slavičů.

"Bylo to naprosto šílené, ale nakonec vcelku poklidné poklidné," dodal se smíchem mluvčí Streiber. Zraněn byl jeden policista, který se snažil jednomu muži zabránit ulomit logo mercedesu z hlídkového vozu. Jedenáct výtržníků bylo zatčeno a několik dívek v žabkách si pořezalo nohy o střepy na zemi. Hasiči uhasili dva menší ohně.

Thessa v době facebookové oslavy bylo mimo domov. Jak píše Bild, narozeniny oslavila s prarodiči na neznámém a hlavně poklidném místě.