„O této chybě víme a už jsme posílili i tým, který na tom pracuje. Rozbil se jeden ze serverů, začala popisovat mluvčí portálu Seznam Veronika Rozumková s tím, že přístup na mail teď nemá asi deset tisíc Čechů. „Ze zhruba 7,3 milionu aktivních uživatelů se omezená funkčnost týká 2 % schránek. Data z e-mailových schránek jsou pro jistotu jako záloha ukládána duplicitně. Není se tedy třeba obávat, že by nebyla funkčnost schránek plně obnovena, pokračuje Rozumková. Jenže závada trvá už od minulého týdne!

Nejvíce jsou naštvaní ti uživatelé, kteří svůj mail používají i k práci. „Jsem zedník a lidé se se mnou dohadují buď přes mobil, nebo mailem. Co teď mám dělat, když mi to píše, že problém bude vyřešen až 9. února? Tak to fakt nechápu,“ rozčiloval se čtenář Tomáš Nový z Mnichovic.

A není rozhodně jediný. Do redakce se ozvala i Marie Pilná z Prahy: „Doufám, že to ihned vyřeší, a že mě nějak finančně odškodní.“ Ale na to Seznam pamatoval, když sestavoval licenční ujednání, se kterým musí každý uživatel souhlasit.

"K podnikání je lepší používat jiné než freemailové schránky. Jelikož to může nést určitá rizika. Při použití tohoto mailu, který je zdarma, nemůže uživatel vymáhat finanční odškodnění,“ dodává Rozumková.