Tuhle fotku musí mít každý. Anebo ještě lépe, rovnou Quokku. Každý totiž teď chce malého roztomilého vačnatce, který se tak rád fotí. Je přímo ideální předlohou pro dětské knihy nebo výrobce animovaných filmů nebo plyšáků. Bude to tím, že je tak roztomilý a společenský.

Když se s ním chcete vyfotit, Quokka vykulí oči, nastraží uši a tváří se děsně spokojeně. Sedí na zadních tlapkách a přímo ukázkově pózuje. Za jeho figuru a nasazení pro věc by se nemusela stydět kdejaká modelka.

Každý by si rád vzal malého vačnatce s sebou domů. To se ale pochopitelně nesmí. Mořský klokan je chráněný druh a lidé se k němu nesmí moc přibližovat. Pokuta se pohybuje okolo 220 euro. Mimo jiné se o sebe malý Quokka umí postarat sám, mořští klokani jsou divoká zvířata, a když se brání, tak koušou i škrábou. Právě proto se každý spokojí jen s fotkou.

Odvážlivci si troufnou fotit se ve skutečné blízkosti a dají vedle zvířátka svou tvář, ale kdyby vačnatec chtěl, mohl by na ně zaútočit. Naštěstí Quokka není plachý, takže je riziko poměrně malé.

Fotografie s Quokkou se staly rychle hitem internetu. Na Instagramu je již více než 22 000 selfie právě s tímhle malým vačnatcem.

Fotogalerie
10 fotografií