Nový Panasonic Lumix nabídne opravdu rychlý autofocus (automatické ostření). Zaostřit by měl do jedné desetiny sekundy. V režimu makro s ním lze snímat ze vzdálenosti už jednoho jediného centimetru. I když fotoaparát nabízí vcelku slušnou profi výbavu, fotit s ním by měli zvládnout i úplní začátečníci, a to i díky režimu inteligentní automatiky. S jeho pomocí senzory fotoaparátu vyhodnocují zaměřený objekt i světelnépodmínky a automaticky fotoaparát nastaví. Pomocníky pro začátečníky bude i 18 uložených přednastavených scén a také expoziční režim v plně manuálním provedení.

Panasonic Lumix DMC-FZ150 s kompletním vybavením
Autor: Panasonic

Speciální režim pro 3D foto

Panasonic Lumix DMC-FZ150 dokáže vytvořit fotografii v maximálním rozlišení 4000x3000 pixelů. V plném rozlišení vytvoří 5,5 snímku za vteřinu. Bez automatického přiostřování vytvoří fotoaparát dokonce i 12 snímků za sekundu, samozřejmě v horší obrazové kvalitě. Značným překvapením je, že nový panasonic podporuje i focení trojrozměrných fotografií! Fotoaparát má pro jejich tvoření speciální režim! LCD displej přístroje má 460 tisíc pixelů, jeho elektronický hledáček jich má 202 tisíc.

Fotogalerie
4 fotografie

Natáčení videa ve Full HD

Fotoaparát může posloužit částečně i jako videokamera. Natáčí video ve Full HD rozlišení, jedná se o formát AVCHD Progressive. Natáčet umí rychlostí 50 snímků za vteřinu (PAL), stejně jako 60 snímků za vteřinu (NTSC). I během natáčení videa lze použít 24násobný optický zoom. Jelikož jde »jen« o fotoaparát, pořizuje zvuk pouze ve stereo formátu. Funkce Wind Cut slouží k eliminaci šumění v záznamu, připojit lze i mikrofon. Panasonic Lumix DMC-FZ150 se má začít prodávat v těchto dnech, jeho cena se bude pohybovat mezi jedenácti až třinácti tisíci korun.