Blesk přináší 7 nejkrásnějších pláží v Chorvatsku podle místních domorodců i Miss Jadranu Kateřiny Sedlákové.

Fotogalerie
8 fotografií

 

Pláž Punta, Omiš - jižní Dalmácie

Okouzlující, přes jeden kilometr dlouhou pláž tvoří jemný písek, který sem mimo jiné zanesla řeka Cetiny. Pláž se svažuje jen velmi pozvolně do moře, a tak je ideální pro koupání malých dětí.

Medveja - Istrie

Dlouhá krásná pláž, kterou tvoří drobné oblázky. Ne nadarmo je považována za jednu z nejkrásnějších. Vstup do azurově modrého moře je velmi pozvolný, což oceňují především rodiny s dětmi.

Zlatni rat, Bol na Brači

Pokládá se za nejkrásnější a pro koupání za nejvhodnější pláž na Jadranu. Vytváří částečně zalesněný trojúhelník, jsou zde drobnější oblázky a pozvolný vstup do moře. Opravdu úchvatné místo.

Gornja vala, Gradac – celá Makarská riviera

Pláž je tvořena drobnými oblázky, přecházejícími místy až do písku, a je stíněná vzrostlými borovicemi. Z pláže se nabízí překrásný výhled na moře s panoramatem poloostrova Pelješac a ostrova Hvar.

Rajská pláž, Lopar - ostrov Rab

Loparský poloostrov je mimořádně členitý, s proslulými vynikajícími plážemi, mimo jiné s jednou z nejpopulárnějších pláží Jadranu, písečnou Rajskou pláží. Z výšky vynikne malebnost lokality.

Punta Rata, Brela - Střední Dalmácie

Byla zařazena mezi deset nejhezčích pláží světa. Najdete ji v letovisku Brela ve střední Dalmácii, je 1,5 kilometru dlouhá a rozčleněná do několika malých zátok. Tvoří ji drobné oblázky.

 

Medulin - Istrie

Moře je průzračné a pláže zčásti kamenité, zčásti oblázkové. Oblíbená rodinami s dětmi. Dalším plusem je skutečnost, že se dá v jejím okolí postavit stan či zaparkovat karavan.


Plitvická jezera: Dospělí za 400, děti za 200

Plitvická jezera se skládají ze 16 navzájem propojených jezer. Jsou zde četné vodopády, hustý les a spousta stezek. Celý park se rozkládá na území téměř 30 000 hektarů a vyskytuje se zde velké množství různých druhů zvířat i rostlin, včetně hnědého medvěda a vlka. Pro návštěvníky jsou pořádány okružní jízdy ve speciálních vyhlídkových vozidlech a loďmi na elektrický pohon. Po parku se pohybujete pěšky po vyznačených dřevěných chodníčcích a stezkách. Ocitáte se tak přímo mezi říčkami a jezery. V případě, že nebudete chtít chodit pěšky, je možné dopravovat se speciálními vyhlídkovými autobusy, které vás zdarma odvezou od zastávek nacházejících se v blízkosti jezer. Park je otevřený denně od 8 do 18 hodin.

Vstupné:

Děti do 7 let zdarma

Děti do 18 let: 200 Kč

Dospělí: 400 Kč

Skupiny (min. 15 osob): 370 Kč

 


Stáhněte si do mobilu reálný zvuk
mořského pobřeží
708287 pošlete na 907 99 30
Cena SMS je 30 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier ČR. Více na www.bleskmobil.cz