Přestože odpoledne jsou letní teploty, v ejpovickém kempu jsme se v pondělí ráno probudili zkřehlí na kost. Už první kilometry do Plzně nás ale pořádně prohřály.

Když jedete do Plzně autem po dálnici, ani vám nepřijde, že z Ejpovic je do Plzně nějaké stoupání. Po pondělku víme, že je. A pekelné. Do města piva přijíždíme jak dvě funící lokomotivy.

Hledáme nějaký otevřený cykloservis, protože od nedělního karambolu, kdy jsem spadla, mi nejde volnoběh. Otevřenou dílnu s ochotným technikem nacházíme v části Černice. Nejen že odstraňuje závadu, ale ochotně nám ještě vše dotahuje a seřizuje.

Teprve kolem poledne opouštíme s opravenými bicykly Plzeň a vyrážíme směr Stříbro. Opět platí, že značení je naprosto tristní. Bez podrobných map bychom byli ztraceni - i tak ale občas musíme jet po silnici. Některé vyznačené úseky jsou zkrátka s bagáží nesjízdné. To platí zejména kolem nově budované železniční tratě na Stříbro.

Profil je náročný. Buď nahoru, nebo dolů. Nic mezi tím, rovin si asi užijeme až v Německu. Většinu času jede první Vašek, jako správný chlap hledá trasu a také mne povzbuzuje. "Musím uznat, že Lucka je mi v kopcích naprosto vyrovnaným parťákem, což jsem před startem netušil," poznamenává do notebooku Vašek.

Jsme rádi, že je teplo, ale přitom nepálí slunce. I tak ovšem každý vypijeme přes tři litry vody a iontových nápojů.

Po stovce ujetých kilometrech končíme v kempu u Sycheráku. Cítíme nohy i záda, takže se k večeru pilně masírujeme.

A pak hodujeme. Přes den na jídlo nemáme pomyšlení, to si dopřáváme jen musli tyčinky a ovoce, ale večer si to vynahrazujeme.

V úterý bychom měli ujet 102 kilometrů. Pokud vše dopadne podle plánu, budeme už odpoledne v Německu.

Držte nám palce! Lucka a Vašek

Druhá etapa Ejpovice - Sycherák

Trasa: Ejpovice - Plzeň - Úpice - Stříbro - Kladruby - Prostboř - Pacov - Brodek

Útrata: 800 Kč (100 občerstvení, 500 servis a 200 kemp)

Celková útrata za 2 dny: 1100 Kč