Panenky visí na stromech, chatrčích, narazíte na ně skoro všude. Ostrov Isla de las Muñecas na kanále La Xichimilco u Mexico City sice nepatří k masově vyhledávaným turistickým atrakcím, své příznivce však má. Ti tvrdí, že si panenky mezi sebou šeptají a sledují návštěvníky, kteří se sem odváží vydat. Mají se dokonce i samy pohybovat! Není divu, že se ostrov pravidelně umisťuje v různých žebříčcích nejstrašidelnějších míst světa. 

Podle morbidní legendy tu před několika desítkami let žil poustevník Julian Santana Barrera, který jednoho dne nalezl ve vodě utonulou holčičku a u ní plavala panenka. Když ji zavěsil, začali se na ostrově dít podivné věci. Julian začal slýchat šepot, kroky a výkřiky. Poustevník vyprávěl, že se mu poté zjevoval duch holčičky, který žádal další a další hračky...

Julian ze strachu následujících 50 let věšel další panenky, jen aby uklidnil rozzlobeného ducha. Nakonec ho údajně našli mrtvého tam, kde on kdysi našel utopenou holčičku. Podle jedné z legend spáchal sebevraždu, protože už neměl peníze na další panenky a nedokázal se vypořádat s nátlakem dívčina zlého ducha. Na snímky ze strašidelného ostrova se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
46 fotografií