Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Mallorca: 3 důvody, proč sem jet na konci sezony

/
  • Úchvatná Mallorca
    25. srpna 2018 ● 18:05

    O prázdninách na největším z Baleárských ostrovů jen těžko seženete ubytování. Právě na sklonku sezony si ale můžete božské pláže užít v dokonalém pohodlí. A důvodů, proč sem vyrazit právě teď, je mnohem víc.

  • 1.

    Příroda

    Konec léta je jedním z nejkrásnějších období, kdy Mallorcu můžete navštívit. Vedra i nápory turistů pomalu opadají, ale vzduch i moře jsou stále teplé. Ideální čas pro průzkum vyhlášených pláží a vyhlídek na mysu Formetor, nebo jeskyně Cuevas del Drach s podzemním jezerem. Konec léta je i ideální čas vyrazit po Mallorce na kole či vyrazit na procházku do hor.

    TIP: Navštivte přístav Sa Calobra v pohoří Sierra de Tramuntana, častý cíl cyklistických i lodních výletů. Cesta sem skrz průsmyky a horské serpentiny je opravdový zážitek. Můžete odsud podniknout túru do hor nebo se tunelem vydat na procházku do úchvatného kaňonu Torrent de Parreis. Nebo se jen koupat u oblázkové pláže obklopené strmými útesy.

    Cuevas del Drach
    Autor: scom

  • 2.

    Palma

    Hlavní město Palma de Mallorca je kosmopolitní velkoměsto s půvabným historickým centrem, množstvím památek, muzeí a galerií i nákupních možností. Za návštěvu rozhodně stojí katedrála La Seu s interiérem, který zdobil i Antonio Gaudí, i uličky historického jádra, obklopující náměstí Placa Major. Nejluxusnější obchody najdete na bulváru Paseo de Borne nebo v ulicích Via Verí či Jaime III. Slevy kupříkladu na módu zas můžete lovit v obchoďácích Corte Inglés v centru či Porto Pí na přístavní promenádě. Obchody jsou tu nově otevřené i v neděli a o svátcích.

    TIP: Milovníci umění by do Palmy měli zavítat 22. září. Při akci s názvem Nit de l’Art na jednu noc otevřou všechny galerie ve městě a celé centrum žije uměním.

    Katedrála La Seu v Palmě
    Autor: scom

  • 3.

    Vnitrozemí

    Při návštěvě ostrova se určitě vydejte i mimo hotelový rezort. Ostrov není rozlehlý, a tak ho můžete projet nejen hromadnou dopravou nebo zapůjčeným autem, ale i na kole. Za návštěvu tu stojí řada míst, včetně horské vesničky s klášterem Valldemossa, která uchvátila skladatele Frederica Chopina i herce Michaela Douglase. Dalšími populárními místy jsou městečka Banyalbufar, na terasách nad mořem, horské městečko Deiá, které učarovalo boháčům a umělcům, nebo Fornatlux, které je označováno za nejkrásnější vesnici v celém Španělsku.

    TIP: V malorském vinařském centru, městě Binissalem, se bude 29. a 30. září slavit vinobraní Festa des Vermar. A oslavy jsou to opravdu bujaré. Kromě ochutnávek vín, krojovaných průvodů a živé hudby se bude pořádat i obří hroznová bitva. Na oslavách si nenechte ujít ochutnávku festivalového pokrmu Fideus de Vermar, jehněčího masa s nudlemi a omáčkou z rajčat a vína.

    Fotogalerie
    14 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy