Nahrávka vznikla za kniplem stroje Airbus A380, který je momentálně největším letadlem pro pasažéry na světě. Záběry pořídil britský pilot Dave Wallsworth, jenž měl namířeno z londýnského Heathrow do kalifornského San Franscisca. Při přistání se mu podařilo zachytit i ikonický záliv, jemuž vévodí červený most Golden Gate Bridge.

"V tak nádherný den, jako byl, nejdřív spatříte oblast zálivu a pak hned hledáte očima Golden Gate Bridge, což je opravdu ikonická památka. Jak můžete vidět na videu, při přiblížení letíme přímo nad mostem a pak rovnou na letiště, díky čemuž máme nádherný výhled na San Franscisco. Tohle je jedno z nejúchvatnějších míst na přistání, když je pěkné počasí," popsal britskému listu Daily Mail Dave Wallsworth.

San Francisco ale není jedinou pozoruhodností, na kterou se piloti při létání těší. "Pokud není oblačnost, pak je pohled na Grónsko skutečně velkolepý. Zveřejnil jsem četné fotografie Grónska na svých účtech na Twitteru a Instagramu, protože ten pohled nikdy nezklame, zejména pak v pobřežních oblastech se v průběhu roku značně mění. Samotná velikost a rozměry některých ledovců, které lze vidět, jsou neuvěřitelné," dodal.

Fotogalerie
22 fotografií