Tato oblast se nachází na samém jihu pevninského Řecka a místní obyvatelé ji nazývají Fókida. Důvodů, proč se vydat na dovolenou právě do Korintského zálivu, je mnoho. Bezesporu je to romantická krajina – pobřeží je lemováno strmými kopci, které nabízejí dechberoucí výhledy. Nechybí zde pro řecké dovolenkové destinace typické krásné pláže, klidné a křišťálově čisté moře. A konečně se zde nabízí nesčetně možností k poznávání řecké historie.

Autor: Shutterstock

DÁVNÁ HISTORIE I SOUČASNOST

Mezi atraktivními turistickými cíli v této oblasti je na prvním místě město Delfy, jedno z nejposvátnějších míst Řecka, a zde především slavná antická věštírna. Podle pověstí měla pro řecké dějiny zásadní význam, žádný panovník se prý neodvážil vydat se do války bez rady z Delf.

Další na seznamu míst, která byste určitě měli vidět, je půvabné přímořské letovisko Nafpaktos se středověkým přístavem, pevností a hradem. V minulosti mělo toto město významnou strategickou funkci, a to hlídat vstup do Korintského zálivu ze západu. Zajímavostí a oblíbenou atrakcí je i nejdelší visutý most světa Rio-Antirio, který vede přes Korintský záliv a měří 2880 metrů.

Aktivně i pro rodiny s dětmi

Jednou z možností, kde dovolenou strávit, je hotel Delphi Beach Alexandria Club. Jde o vkusný hotelový komplex s bazénem, který se nachází přímo u krásné pláže. Jeho hosté se mohou těšit na pestrou nabídku výborného jídla v rámci all inclusive, bohatý program nejen pro děti zajištěný týmem českých animátorů a perfektní zázemí pro aktivní dovolenou – tenisový a volejbalový kurt, půjčovnu kol nebo potápěčského vybavení.