Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

4 perly asijské exotiky: Jihovýchodní Asie láká nadpozemskou přírodou a cenami při zemi!

/
  • Asie má turistům hodně co nabídnout.
    6. prosince 2017 ● 18:00

    Jihovýchodní Asie, plná kouzelné a bohaté kultury, vynikajícího jídla a snových pláží, získává na oblibě. V zemích mezi Filipínami a Srí Lankou si na své přijdou opravdu všichni. Od dobrodruhů až po milovníky luxusu. Které země patří k těm nejoblíbenějším?

  • 1.

    Thajsko: Země úsměvů

    Thajsko je považováno za bránu do Asie. Země je bezpečná vše funguje jako hodinky a ze všech asijských zemí si na místní kulturu zvyknete nejrychleji. Aby ne, když místní lidé jsou vřelí, milují oslavy všeho druhu a vše se řeší jednoduše a s úsměvem. Mezi hlavní lákadla země patří metropole Bangkok s neskutečně živelnou energií.

    Kromě moderního centra tu doslova dýchá i bohatá historie kouzelného království. V ostrém kontrastu s velkoměstem jsou odlehlé ostrovy, které nabízí křišťálově čisté moře, pestrobarevný život pod hladinou, opuštěné ostrovy, čarovné zátoky, šnorchlování a neskutečnou exotiku.

    Thajsko.
    Autor: scom

    Zkuste pálivé

    Nejen v Thajsku, ale v celé jihovýchodní Asii milují pálivé jídlo, které vás svou silou dokáže překvapit. Naštěstí pro turisty vaří i evropštější jídla, takže se mu v případě nezdaru můžete až do konce pobytu vyhýbat.

    Nepřebernou rozmanitost místních kuchyní podtrhuje i fakt, že v mnoha zemích končí na talířích i lahůdky jako hmyz nebo hadi. Běžné ceny v pouličních bistrech se za jídlo pohybují okolo 25 až 45 Kč a zhruba za 15 korun dostanete šálek kávy. Půllitr místního piva seženete za 12 až 25 korun.

    Thajsko.
    Autor: scom

  • 2.

    Bali: Země vulkánů

    Indonéský ostrov Bali je rájem pro milovníky přírody. Ostrov dlouhý zhruba 150 kilometrů je zformován vulkanickou činností. Sopky na severu ostrova barví místní pláže dočerna, zatímco na rovinatém jihu je písek na plážích bílý.

    Nádhernou divokou přírodu tu doplňují úhledná terasovitá políčka a krajinu dokreslují zdobené hinduistické svatyně uprostřed jezer. Kromě kultury prosycené klidem a mírem sem ale turisté míří hlavně kvůli koupání. Ostrov je totiž kolem dokola obehnán korálovým útesem, a nabízí tak jeden z nejbohatších podmořských světů na celé zeměkouli.

    Pokud si plánujete cestu na Bali, rozhodně s ní počkejte a sledujte situaci. Místní posvátný vulkán Agung (3031 m n. m.) totiž bouří.

    Bali.
    Autor: scom

  • 3.

    Srí Lanka: Země čaje

    Srí Lanka, dříve nazývaná Cejlon, je zemí, kde se rodí jeden z nejlepších čajů na světě. To poznáte při návštěvě plantáží Nuwara Eliya, které se rozprostírají v nadmořské výšce přes 2000 metrů.

    Srí Lanka.
    Autor: scom

    V samém srdci ostrova pak na poměrně malém místě najdete celou řadu památek, zapsaných do UNESCO. Ať už to jsou barevně malované do skal tesané buddhistické chrámy ve městě Dambulla, pevnost v oblacích Sigiriya nebo úchvatný chrám Buddhova zubu v Kandy, druhém největším městě ostrova.

    Celý ostrov dýchá posvátným klidem a relaxovat tu můžete nejen při olejových masážích v místních vyhlášených wellness centrech, ale i na bělostných plážích.

    Srí Lanka.
    Autor: scom

  • 4.

    Vietnam: Země legend

    Vietnam je podobný Thajsku, ale turisté ho ještě tolik neobjevili. Najdete tu bohatější, barevnější a živelnější kulturu, ale také můžete narazit na větší dávku chaosu. A také na legendy, které tu obestírají snad každý kout.

    Starou Hanoj, moderní Saigon, pohádkové město Hoi An nebo císařské město Hu by ale podle znalců měl navštívit každý, komu je asijská exotika blízká. Kráse thajských ostrovních pláží pak může směle konkurovat dračí zátoka Ha Long s téměř 2 tisíci malých ostrůvků, nebo Nha Trang či Phu Quoc s bělostnými plážemi a veškerým komfortem.

    Opravdu unikátní zážitek si mohou dopřát milovníci vojenské historie. Z pozůstatků vietnamské války jsou oblíbená muzea a kupříkladu návštěva tunelů vietcongu patří k nejsilnějším zážitkům.

    Vyzkoušejte safari

    Ať už se vydáte do jakékoliv z těchto zemí, s největší pravděpodobností dostanete možnost setkat se se slony a opicemi na souši, nebo s mořskými želvami, pestrobarevnými rybkami, delfíny, či dokonce velrybami (Bali, Srí Lanka, Thajsko) pod hladinou. Využijte jí.

    Vietnam.
    Autor: scom

  • 5.

    Kam létají české cestovky

    V metropolích nebudete mít problém najít bankomaty, ale v méně obydlených oblastech už výběr hotovosti nebude tak snadný. Vezměte si proto s sebou dolary, které snadno proměníte do místní měny téměř kdekoliv.

    kam létají české cestovní kanceláře?
    Autor: profimedia.cz, archiv Blesku, scom

     

    VIDEO: Poznejte Bali, ostrov bohů a démonů

    Fotogalerie
    25 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy