Château de Blancafort se nachází ve středu Francie, mezi Paříží a Bourges. Samotný zámeček se rozkládá na zhruba dvou tisících metrech čtverečních a najdete v něm knihovnu, velký vinný sklep a šest ložnic. Komu by to bylo snad málo, tak rezidenci obklopují obrovské zahrady o rozloze skoro 170 tisíc m2. Navíc jen zhruba půl hodiny od zámečku se nachází věhlasná vinice Sancerre, která je vyhlášená svými víny odrůdy Sauvignon blanc.

Zámeček byl dostavěn v roce 1453 a posledních 30 let ho obývali nejmenovaní hrabě a hraběnka. Nyní se ale rozhodli své sídlo prodat v aukci, kterou bude 19. října pořádat aukční dům Concierge Auctions. Odhadovaná cena je necelých 5 milionů euro (130 milionů korun), prodat by se ale teoreticky mohl za mnohem méně. Vyvolávací cena byla totiž stanovena na pouhé 1 euro!

"Navzdory majestátním rozměrům se v Château de Blancafort budete cítit jako doma. Současní majitelé se o něj pečlivě starali a je možné se do něj okamžitě nastěhovat, což je u rezidence staré 600 let velmi vzácné. Vzhledem k tomu, že odhadovaná cena je stejná jako za luxusní byt v Mayfair (vyhlášená čtvrť v Londýně - pozn.red) či za byt v New Yorku, myslím, že aukce přitáhne pozornost amerických i evropských kupců," vysvětlil William McIntosh, manažer prodeje ve zmíněném aukční domě. Na snímky zámečku se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
18 fotografií