Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 tipů pro pohodovou dovolenou: Jak ušetřit, zkrátit čekání a nenechat se okrást?

/
  • 7 tipů pro pohodovou dovolenou: Jak ušetřit, zkrátit čekání a nenechat se okrást?
    4. srpna 2017 ● 14:30

    Každý rok se na dovolenou dlouho těšíme, pak jsme ale mnohdy zklamaní, když nám osud hází klacky pod nohy. Dlouhé čekání ve frontě na letišti, příliš vysoké ceny a nakonec nám někdo na pláži ukradne peněženku. Chcete se těmto komplikacím vyhnout? Přečtěte si naše triky, díky nimž si budete cestovat pohodlněji!

  • 1.

    Maskujte se na internetu

    Některé ženy se chodí opakovaně kochat do výlohy na krásné šaty či boty, které si ale nemůžou dovolit. Podobně se přitom chováme i při nákupu zájezdu či letenky na internetu. Prohlížíme webové stránky, zvažujeme a vracíme se později. Jenže některé weby sledují náš pohyb na internetu, a tak někdy, když si všimnou, že se o nějakou věc příliš zajímáme, zvýší nám cenu. Než provedete rezervaci, zkuste proto vyčistit internetovou historii i všechny cookies. Možná díky tomu získáte nižší cenu.

    VIDEO: „Jsme nároční, milujeme moře a jídlo,“ říká šéf cestovky o Češích na dovolené.

    Internet
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Řadu jen pro sebe?

    Vadí vám stísněnost sedaček v letadle? Pokud letíte ve dvou, můžete si zkusit zamluvit krajní sedadla v řadě a prostřední ponechat volné. Je velká šance, že volné místo nikdo neobsadí, a tak budete mít řadu jen sami pro sebe. V případě, že si mezi vás přece jen někdo sedne, můžete mu nabídnout výměnu za jedno z vašich sedadel, abyste mohli alespoň sedět vedle sebe.

    Letadlo
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Pití do letadla?

    Vadí vám utrácení za drahé nápoje v letadle či v letištních obchodech a raději byste ušetřili a přinesli si vlastní pití? Přes bezpečnostní prohlídku sice vlastní nápoj nepřenesete, ovšem prázdnou lahev mít můžete. A tak je možné si ji naplnit na toaletách či v pítku s vodou.

    Láhev s vodou
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Předběhněte frontu u zavazadel

    Čekání na zavazadla je vždycky otrava. Když si ale na kufr nalepíte samolepku »fragile« (křehké), máte šanci, že se k němu bude personál chovat v rukavičkách. To znamená, že ho při nakládání do letadla dají spíš na vrch, aby ho jiná zavazadla nerozmačkala, a tedy při vykládání bude na páse mezi prvními.

    Zavazadlo na letišti
    Autor: Michal Protivanský

  • 5.

    Vylitý šampon a krém

    Když se vám v kufru rozlije opalovací krém či šampon, dokáže to pořádně naštvat. Všechny věci upatlané, oblečení leckdy zničené. Jak tomu nejlépe zabránit? Jednoduše odšroubujte uzávěr, přes hrdlo natáhněte potravinářskou fólii, poté uzávěr znovu zašroubujte.

    Krém a šampon v kufru
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Vychytávka s nabíječkou

    V některých zemích používají jiné druhy zásuvek, do kterých naše zástrčky nepasují. Dokonce někdy zklame i adaptér. Kupříkladu mobil ale stejně dobře nabijete, když kabel místo do nabíječky strčíte do USB portu televize na hotelovém pokoji.

    Nabíjecí adaptér v zásuvce
    Autor: profimedia

  • 7.

    Braňte se lapkům na pláži

    Zloděje sice může zlákat odložená peněženka, opalovací krém ho ale většinou nechává chladným. Tudíž peníze na útratu na pláži nejlépe ukryjete ve vyčištěné lahvi od opalovacího krému.

    Taška na pláži
    Autor: Shutterstock.com

    Fotogalerie
    14 fotografií
     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy