Pablo Escobar se dal na zločin už v mládí. Jako teenager prodával kradené náhrobní kameny a v dvaceti letech začal krást auta. Tehdy poprvé ukázal drsnou tvář. Svědci jeho zločinu za záhadných okolností zemřeli a on byl osvobozen - a podobné "náhody" se později staly ještě mnohokrát. Před třicítkou přesedlal Pablo Escobar na drogy a během čtyř let se vypracoval na šéfa medellínského kartelu, jenž se o dekádu později stal hlavním dodavatel kokainu do USA.

Obchodem s drogami si Escobar vydělal až 60 miliónů dolarů denně. Časopis Forbes ho dokonce zařadil na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety. V dobách největší slávy se jeho majetek se odhadoval na třicet miliard dolarů, v přepočtu na dnešní hodnotu to dělá přibližně 1,265 bilionu korun!

Za své peníze si kupoval přízeň chudých i nemovitosti. Jedna z nich se nachází v nádherném mexickém rezortu Tulum. Ráj s bílými plážemi a tyrkysovým mořem mu říkal »pane« až do jeho smrti v roce 1993, kdy byl zastřelen při útěku kolumbijskou policií. Escobarovo sídlo poté dlouhá léta zelo prázdnotou, než ho v roce 2012 koupil obchodník s uměním Lio Lamca. Ten nemovitost proměnil na luxusní hotel s 35 pokoji, kde za noc necháte v přepočtu 12 tisíc korun.

„Pozemek a sídlo jsem zakoupil, protože se mi to zdálo absolutně šílené. Mám na mysli to, že v dnešním světě existuje něco tak rozlehlého, po čem ještě nestačila chňapnout žádná korporace,“ cituje současného majitele britský The Independent.

Na bývalé Escobarovo sídlo se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
27 fotografií