V Británii ve středu začal vyhlášený festival Glastonbury, hlavní událost v kalendáři hudebních akcí. Farma Worthy u Piltonu na jihozápadě Anglie otevřela své brány více až 200 tisícům návštěvníků a při pohledu na letecké snímky oblast doslova praská ve švech!

Nejvíce lidí skončilo v obyčejném stanovém městečku, který je zdarma v rámci pětidenní vstupenky za 238 liber (7 tisíc Kč). Pokud by návštěvníci měli zájem o lepší ubytování, festival nabízí hned několik variant ve velkém cenovém rozpětí.

Za příplatek dalších 285 liber (8,5 tisíce Kč) je možno si na 5 dní pronajmout klasický stan pro dva, větší varianta tohoto stanu pro čtyři pak vyjde na 550 liber (16,5 tisíce Kč). Stany pro 6-8 lidí vyjdou na 850-995 liber (25-30 tisíc Kč). Pro festival Glastonbury jsou typické týpí a jurty pro 2-4 lidi, ty vyjdou v závislosti na počtu osob na přibližně 375 až 750 liber (11 až 22 tisíc Kč).

Boháče tu ale nejspíš nenajdete, ti mají úplně jiný komfort. Za závratných 14 tisíc liber (420 tisíc korun) mají možnost si pronajmout plně vybavený čtyřpokojový luxusní stan o ploše 185 metrů čtverečních, s vlastním záchodem a sprchou, verandou a přístupem k venkovnímu bazénu.

Glastonbury je jednou z největších multižánrových přehlídek pod širým nebem na světě. Bez ohledu na program festivalu byly již loni v říjnu vstupenky na letošní ročník vyprodané. Hlavními taháky letošního ročníku kultovního festivalu, který potrvá až do 25. června, jsou rockové kapely Radiohead a Foo Fighters nebo zpěvák Ed Sheeran.

VIDEO: Podívejte se, jak to na festivalu vypadalo v roce 2014

Fotogalerie
56 fotografií