Tyto nájezdníky do města přitahují hory neuklizených odpadků, které se vrší na ulicích, zatímco se Virginia Raggiová, jež se v loňském roce stala starostkou Říma, potýká s organizací účinného odvozu odpadků.

A zatímco Řím hoří - protože obyvatelé se odmítají vzdát vlastního způsobu "uklízení" odpadků zapalováním nahromaděných kupek - snadný zdroj jídla do města láká divou zvěř.

Jedna z římských učitelek, která minulý měsíc vyšla se skupinou desetiletých dětí do terénu, se na školní zahradě setkala s rodinou divokých vepřů hledajících potravu. Na video se podařilo nahrát velkého kňoura, jak běhá uprostřed dopravy na silnici nedaleko Vatikánu. A v březnu zemřel 49letý muž, když na mopedu narazil do divočáka.

Italská populace divokých vepřů vzrostla na milion kusů poté, co byl do země dovezen větší, rychleji se rozmnožující východoevropský druh. Jejich počet stoupá navzdory tomu, že jen v Toskánsku jich za loňský rok lovci ulovili 100.000 kusů.

Turisté si mezitím v Římě mohou pořídit fotografie racků stojících na střechách aut, kde čekají, až restaurace vynesou ven odpadky. Tráva na dopravních ostrůvcích, která kvůli neobnoveným kontraktům na jejich údržbu přerostla do výše pasu, se stala ideálním životním prostředím pro myši, které lákají hady. A čím dál tím drzejší jsou i vrány - scénu jako z hororu zažila žena, na kterou vrána zaútočila.

Fotogalerie
24 fotografií