Výsledky Českého statistického úřadu mluví za vše. Za rok 2016 si právě Chorvatsko vysloužilo titul „nejnavštěvovanější země roku Českých turistů“. Celkem ji loni navštívilo 828 000 Čechů. Pokud přemýšlíte o tom, že byste se ke krásnému Jadranu letos podívali i vy, nabízíme vám pohled do nejoblíbenějších oblastí českých turistů, které vás mohou inspirovat.

Autor: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Romantické město Rovinj na Istrii

Istrie je největší poloostrov na severu Chorvatska a Češi si ho oblíbili především kvůli krátké vzdálenosti. Za 9 hodin od výjezdu z domova se již můžete koupat v krásně čistém moři a opalovat se na oblázkové pláži. Mezi nejoblíbenější letoviska patří Pula a Rovinj. Zatímco Pula láká na své historické centrum, Římský amfiteátr ale i písečné pláže v okolí, stejně tak si letní dovolenou užijete i v letovisku Rovinj. Toto město ležící na západním pobřeží poloostrova je považováno za nejmalebnější na Istrii. Romantické procházky zaručí křivolaké uličky a perfektní koupání zajistí průzračně čistá voda u nádherných oblázkových pláží.

Autor: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Ostrov Krk křížem krážem

Ostrov Krk leží v Kvarnerském zálivu a představuje největší jadranský ostrov. Vzdálenost z Prahy je cca 935 km a každým rokem sem vyráží tisíce Čechů. Dostanete se sem jednoduše přes most, který vede přímo z magistrály. Oblíbená letoviska představuje Punat, Vrbnik, Njivice nebo Baška. Ostrov je oblíbený díky nádherným dlouhým písčitým plážím, kterých na chorvatském pobřeží není mnoho. Výlety autem do nedotčené přírody po ostrově patří mezi nezapomenutelné zážitky.

Autor: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Zadar a jeho okolí

Páté největší město v Chorvatsku představuje dokonalý mix moderního životního stylu a obdivuhodné historické architektury. Zadar je oblíbené místo u těch Čechů, kteří touží po více vjemech. Dopoledne strávit na příjemných plážích, odpoledne dýchat historii v malebných ulicích nebo v okolních národních parcích a večer posedět v restauraci u dobrého jídla a vína. V okolí Zadaru se nachází krásná místa a menší městečka představující ideální oblasti na výlety. Je to například starobylý Nin nebo sympatický Zaton s úžasnou pláží či národní park Krka.

Autor: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Oslava léta na Makarské riviéře 

Makarská riviéra je oblíbenou destinací mnoha Čechů především díky skvělým podmínkám pro koupání. Oblast představuje 60 km dlouhý pás podél pobřeží Dalmácie, kde se nachází několikakilometrové pláže korunované úžasnou krajinou. Každý den si můžete zajet na jinou! Udělejte čelem vzad a vždy budete vzhlížet k majestátním hřebenům pohoří Biokovo. Ubytování je možné v živých letoviscích jako je například Makarska, nebo v menších městech jako Drašnice, Baška Voda či Promajna. 

Autor: www.ubytovanivchorvatsku.cz

Jaké ubytování Češi preferují?

Stále více stoupá popularita ubytování v soukromých apartmánech. Jedná se o levnější a příjemnější alternativu k drahým neosobním hotelovým komplexům a rozhodně představuje mnohem pohodlnější ubytování než v přeplněných kempech. Ročně ubytování v soukromí využívají miliony turistů a také Češi už jeho výhody objevili. Nabídka soukromých apartmánů v Chorvatsku je velmi pestrá a pokrývá všechna turisticky oblíbená letoviska.