Díky rybářské tradici si na své přijdou milovníci gastronomie, kteří si rádi pochutnají na darech moře. Nabídka je opravdu bohatá, od sardinek po obří humry a kraby. A pokud na »příšerky« z moře vytažené nejste, potěší vás též velký výběr zvěřiny, kterou můžete spláchnout vínem z místních vinic.

Girona

Město nazývané perlou Katalánska je umístěno na opevněném kopci nad řekou Onyar. Úzké středověké uličky vedoucí vzhůru k románským hradbám slouží k poznání historického jádra města.

Girona
Autor: Shutterstock

Barcelona

Hlavní město Katalánska nabízí množství zajímavých míst k návštěvě, na kterou je ale nutné mít dostatek času, nejlépe několik dní. Městská pláž překvapí svou čistotou, a navíc se v podvečerních hodinách stává místem oslav, pikniků a grilování. Procházky živoucím městem plným umělců a výstředních barů se vám nesmazatelně zapíší do paměti.

Casa Milà známého architekta Antonia Gaudího v Barceloně
Autor: Profimedia.cz

Cadaqués

Zatímco větší část pobřeží Costa Brava je poseta velkými rezorty a turistickými atrakcemi, na místech, která se ruchu vyhýbají, pořád zažijete původní atmosféru rybářských vísek. Tu můžete nasát třeba v Cadaqués, který svou malebností přilákal umělce, jako například Salvadora Dalího, jenž zde má své muzeum.

Cadaqués
Autor: Shutterstock

Klášter Montserrat

Jestli je mimo centrum Barcelony nějaká památka, kterou byste měli vidět, je to dozajista více než 1000 let staré opatství a poutní klášter Montserrat. Ten se nachází v horském přírodním parku severozápadně od Barcelony. Samotná cesta není nijak náročná a zvládnou ji i méně fyzicky zdatní turisté.

Klášter Montserrat
Autor: Shutterstock

Vodní svět

Pro děti a milovníky vodních sportů a radovánek je ideálním místem Water world ve městě Lloret de Mar. Co se týče atrakcí, užije si tu opravdu každý, a starší lidé si mohou užívat dokonce i teplou koupel v perličkovém bazénu.

Počasí

Průměrné teploty jsou zde v letních měsících mezi 21 a 28 °C, v zimních měsících se teploty pohybují mezi 6 a 10 °C. Voda zde má teplotu v únoru kolem 12 °C, v létě pak až 24 °C.

Fotogalerie
15 fotografií