Evie Farell (43) se po předčasné smrti přítele rozhodla, že si chce život užít naplno. Vzala všechny své úspory (550 tisíc korun) a se svou šestiletou dcerkou Emmie loni v únoru vyrazily objevovat svět. Ačkoliv maminka původně plánovala, že budou na cestách jen jeden rok, s přibližujícím se termínem se rozhodla, že ještě minimálně půl roku budou cestovat. 

"Ten rok strašně rychle utekl a my se ještě vracet nechceme. Zrovna se chystáme do Vietnamu a Emmie půjde na pár měsíců do školy, zatímco já budu pracovat, abychom mohly ještě pokračovat. Mé úspory jsou tatam, ale naštěstí nás ještě drží nad vodou nájem, který inkasujeme za náš dům v Austrálii," popsala Evie britskému deníku DailyMail.

Všem fanouškům a snílkům maminka vzkázala, aby se vůbec nebáli a vyrazili objevovat svět. Nic těžkého na tom prý není a paradoxně je cestování po světě levnější než třeba život v Austrálii. "Život je víc než jen sedět každý den u stolu a vydělávat peníze, abyste je mohli obratem utratit. Celý rok jsme strávily na cestách s jedním baťohem a řeknu vám, že ke svému starému způsobu života se už určitě nikdy nevrátím," uvedla.

Evie a Emmie spolu za 11 měsíců navštívily už 13 zemí, mj. Filipíny, Tchaj-wan, Malajsii, Borneo, Bali, Vietnam, Singapur, Thajsko, Velkou Británii, Francii a Čínu. V plánu teď mají opět Vietnam a pak Kambodžu. Evie svou dceru vzdělává sama pomocí vládního programu na dálkové studium pro školáky, případně ji na cestách umisťuje do mezinárodních škol. Malá Emmie si prý při cestách našla spoustu kamarádů, takže jí ti doma moc nechybí.

"Kdybychom necestovaly, byla bych každý den v práci a Emmie ve škole a pak s au pair. Takhle spolu můžeme strávit mnohem více času, dokud je ještě malá," řekla matka. "Naše zážitky bych nevyměnila za nic na světě! Doufám, že náš příběh inspiruje další maminky a tatínky, aby se vydali na podobné dobrodružství se svými dětmi," dodala cestovatelka.

Fotogalerie
44 fotografií