Asa Griggs Candler junior se narodil do zlaté klícky. Jeho otec, Asa Griggs Candler, v roce 1888 odkoupil od Johna Pembertona za pár tisíc dolarů recept na Coca-Colu a nápoj díky dobrému marketingu proměnil v továrnu na peníze.

Značka mu na americkém trhu vydělala miliony dolarů. Byznysmen dal ale později přednost politice a podnik svěřil dětem. Jeho výstřední syn spolu se sourozenci byznys obratem prodali Ernestu Woodruffovi, jehož syn z Coca-Coly vybudoval globální impérium. 

Candler junior ale nepřišel zkrátka, utržené peníze investoval do realit a přišel si na velmi slušné peníze. Počátkem 20. století si vystavěl luxusní sídlo Briarcliff v Atlantě, ve kterém nechybělo golfové hřiště, dva bazény a privátní zoo. Milionář tu měl mimo jiné slony, lvy i paviány. Exotická zvířata ale později věnoval státní zoo v Atlantě poté, co jeho sousedka vyhrála u soudu odškodnění 10 tisíc dolarů za to, že mu jeden z jeho paviánů utekl a ukradl jí z kabelky 60 dolarů.

Mezi známými měl Candler pověst výstředního milionáře. Ve svém honosném sídle pořádal bujaré večírky a magické show. Milionář byl ale alkoholik a trpěl depresemi. Candler zemřel v roce 1953, ve věku 73 let.

Krátce před smrtí rodina sídlo prodala. Původně tu měla vzniknout nemocnice pro veterány, ale nakonec z plánů sešlo. Krátce tu fungovalo centrum protialkoholní léčby a psychiatrie, později se budova dostala do rukou Emory University, nic moc se tu ale nezměnilo. Podle některých lidí, kteří sídlo navštívili, tu straší. I přesto se do budoucna počítá s tím, že by zde vznikl hotel.

Fotogalerie
25 fotografií