Chorvatský ostrov Hvar je vyhledávanou destinací turistů, kteří sem míří za vytouženým odpočinkem u moře na přenádherných plážích. Nachází se zde i nepřeberné množství nudistických pláží pro vyznavače naturismu, přece jen Chorvatsko platí za zemi zaslíbenou naháčům. Dvě turistky z Velké Británie si to ale vyložily po svém…

Na internetu se objevily snímky dvou krásek, které se vydaly k místnímu stánku s občerstvením úplně nahé! Jedna z dívek přitom držela své oblečení v ruce, takže o nějakou bizarní nehodu zcela jistě nešlo. Místní média spekulují, že nešlo o nudistky, ale pouze o dvojici, která zřejmě neznala či nerespektovala místní zákony. Krásky totiž měly na těle bledší místa po opalování v bikinách.

Chorvatům ale netaktní polonazí turisté značně vadí a jadranská země proto vytáhla s naháči do boje. Za chození v plavkách v historických centrech Splitu či Dubrovníku můžete dostat pokutu až ve výši 70 eur (1900 Kč). V jiných koutech země se však pokuty šplhají i k 10 tisícům korun. Policie ale často nechá turisty odejít jen s napomenutím.

V plavkách se tak raději promenádujte jen po pláži či v kempu. A pokud jste příznivci naturismu, pak vyrazte na místa tomu určená, která jsme vám představili v tomto článku:

Fotogalerie
12 fotografií