Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Středozemní moře: Kde ještě není vyprodáno?

/
  • Na tyhle bezpečné pláže se vaše osušky ještě vejdou...
    15. června 2016 ● 06:00

    Sehnat dovolenou ve stínu mešity je letos mnohem snazší a levnější, než bylo dřív. Když ale chcete mít především pocit bezpečí, možností ubývá. Vybrali jsme pro vás bezpečná místa u Středozemního moře, kam se ještě vejdete, ať máte požadavky jakékoliv.

     

  • 1.

    Řecko – Kos

    Hledání ideální dovolené na pláži se letos oproti minulosti změnilo. Nejdůležitějším kritériem už není krása pobřeží, množství památek nebo nejlepší poměr ceny a kvality. Letos jde u většiny lidí především o bezpečnost. A tak se už během jara začaly některé destinace obávat, že nápor turistů nezvládnou. O dovolenou u Středozemního moře se ale zatím bát nemusíte. Naštěstí se i mezi špičkovými lokalitami najdou taková místa, kde je stále z čeho vybírat. Pro ty, co prahnou po luxusu, i ty, kteří chtějí ušetřit.

     

    Druhý nejpopulárnější řecký ostrov získal loni pověst místa zavaleného uprchlíky. A lidé se mu vyhýbali. Jenže letos tu už žádný uprchlík není a díky poklesu zájmu hoteliéři i cestovky výrazně zlevnili pobyty. „Nabízí vynikající služby a na rozdíl od mnoha jiných evropských letovisek také dostatek ubytovacích kapacit,“ radí Jan Bezděk z CK Fischer.

     

    Tipy: Návštěva starověké nemocnice – chrámu Asklépion, pláž Therma s léčivými prameny vyvěrajícími do moře, výlet na aktivní vulkán a do bílé vesnice Nikia na ostrově Nisyros.

    Rajská pláž na ostrově Kos
    Autor: scom

    Asklépion na ostrově Kos
    Autor: scom

  • 2.

    Řecko – Chalkidiki

    Nabízí přes 500 km krásných pláží u Egejského moře. „Řecké Chalkidiki, které je letošní novinkou v naší nabídce, láká výhodnými cenami. Koneckonců ceny na last minute jsou zde mnohdy sníženy o více než 50 %. Zájezdy na 8 dní s all inclusive servisem do 4hvězdičkového hotelu začínají pro dospělé již pod 10 tisíci korunami,“ doporučuje Lenka Berberi z CK Blue Style.

     

    Tipy: Krásné šnorchlování okolo želvího ostrova, výlet lodí okolo tajemného mnišského poloostrova Athos plného klášterů, výlet do Soluně, prohlídka jeskyně Petralona, která je považovaná za nejkrásnější v Evropě.

    Kalamitsi na poloostrově Chalkidiki
    Autor: scom

  • 3.

    Španělsko – Mallorca

    Mallorca, největší a nejoblíbenější z Baleárských ostrovů, má obrovské ubytovací kapacity, krásné pláže s jemným bílým pískem a překrásnou přírodu. Destinace vhodná pro všechny věkové kategorie. Mimo sezonu je vyhledávaná seniory, v letní sezoně sem naopak míří hlavně rodiny s dětmi, které ocení hotely s českými animátory a hned několik akvaparků.

     

    Tipy: Výlet na poloostrov Formentor, návštěva kláštera Valldemossa, nádherné historické město Palma de Mallorca s jedním z nejhezčích mořských akvárií Evropy Palma Aquarium.

    Mys Formentor na Mallorce
    Autor: scom

    Katedrála ve městě Palma de Mallorca
    Autor: scom

  • 4.

    Chorvatsko – Jižní Dalmácie

    Ani oblíbené Chorvatsko není beznadějně plné. Velká část lidí sem totiž putuje autem nebo autobusem, a jižní části země proto nejsou tak oblíbené. „Čím více na jih jedete, tím větší šance je, že seženete ideální dovolenou podle vašich představ,“ říká Martin Lehocký z CK Vítkovice Tours. Velký výběr volných kapacit díky tomu nabízí třeba i oblíbené ostrovy jako Korčula, Hvar nebo město Drvenik.

     

    Tipy: Levandulová pole a vinice na ostrově Hvar, historické město Korčula s muzeem Marca Pola, výlet do pohoří Biokovo z Drveniku.

    Výhled na město Hvar
    Autor: scom

  • 5.

    Černá Hora – Budva, Bečici

    Černohorské pobřeží Češi stále objevují. Přitom patří k nejkrásnějším koutům celého Jadranu. Je úplně mimo trasy uprchlíků a kromě nádherných pláží a starobylých měst má i jednu nespornou výhodu. Téměř z jakékoliv pláže to máte pár kilometrů do hor. Platí to i pro největší letovisko Budva, přilehlé Bečici nebo Ulcinj.

     

    Tipy: Výlet k fjordu a starobylému městu Kotor, přírodní park Skadarské jezero, výlet k letovisku na ostrově Sveti Stefan.

    Skadarské jezero v Černé Hoře
    Autor: scom

  • 6.

    Itálie – Kalábrie

    Region na samotném jihu Itálie nabízí nejkrásnější a nejčistší italské pláže. Je to sice jeden z nejméně rozvinutých regionů Itálie, ale má nejbohatší historii. Čeští turisté region teprve objevují, ale pro letošek se stává italským hitem. „Hodně žádaná je Itálie, především Sardinie, Kalábrie a Sicílie, zejména s leteckou dopravou. I zde jsou již kapacity na prázdniny zčásti vyprodány, ale pořád se ještě najde vhodná nabídka,“ říká Stanislav Zíma z Exim Tours.

     

    Tipy: Historické město Tropea s domy vytesanými do skály, město Reggio s jedinečným archeologickým muzeem, nejlepší italská zmrzlina Tartufo ve tvaru připomínajícím oříškovo-čokoládovou kouli.

    Skála se zámečkem a pláž ve městě Tropea
    Autor: scom

  • 7.

    Řecko – Korfu a Zakynthos

    Díky velké nabídce hotelů stále ještě můžete vybírat i na populárních řeckých ostrovech Korfu a Zakynthos. „Díky své poloze na západě Řecka jsou daleko od tureckých břehů mimo migrační trasy a přitom se jedná o ostrovy, které jsou na turisty skvěle připravené a nabízejí výběr ubytovacích kapacit od nejlevnějších studií bez stravy až po hotely s all inclusive a českými animacemi,“ doporučuje Petr Šatný z CK Alexandria.

    Pláž Navagio na ostrově Zakynthos
    Autor: scom

    Tipy: Lodní výlet k Modrým jeskyním na Zakynthosu, pláž se ztroskotanou lodí Navagio, Kanál lásky a mys Drastis na Korfu.

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

joudajoudovy: kde neni vyprodano, neznamená, ze neni obsazeno?

(15. 06. 2016 10:05)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy