Čtyřiadvacetiletý Francouz se na plavbu kolem světa vydal v květnu 2014. Po čase mu ale začalo být smutno a rozhodl se přibrat společníka. Při kotvení na Kanárských ostrovech se seznámil s charismatickým opeřencem a prý mezi nimi vzniklo okamžité pouto.

„Bylo jí tehdy asi 4–5 měsíců a nikdy neopustila Kanárské ostrovy. Já nemluvil ani trochu španělsky, ona zas ani trochu francouzsky, tak jsme si padli do noty,“ popsal televizi BBC seznámení se slepicí Guirec Soudee.

Mořeplavec pojmenoval svou slepičku Monique a nemůže si ji vynachválit. „Nepotřebuje moc péče a já si můžu dopřávat vajíčka i na moři. Lidé mi říkali, že to nebude fungovat, že slepice bude vystresovaná a nebude snášet, ale nebyl s tím žádný problém a vajíčka snášela hned od začátku. Zvykla si perfektně – hned si udělala pohodlí,“ uvedl Francouz, kterému prý slepička dopřává zhruba šest vajíček týdně.

Netradiční pár spolu byl už na Arktidě a teď míří na Aljašku. Slepička se prý během plavby sluní na palubě, a když je ošklivě, schovává se v podpalubí. „Všude chodí se mnou, nejsou s ní žádné problémy. Stačí zakřičet ‚Monique‘ a ona přijde, sedne si na mě a dělá mi společnost. Je úžasná,“ dodal mořeplavec. Na snímky z jejich cest se můžete podívat v galerii!

Video
Video se připravuje ...

Francouz Guirec Soudee cestuje kolem světa se slepicí. Instagram/voyagedyvinec

Fotogalerie
11 fotografií