Chytré naslouchátko dostalo prozatímní název „Pilot“ a koncem května byly spuštěny předobjednávky. Kdo si přístroj za zhruba pět tisíc korun objedná, dostane dvě naslouchátka umožňující komunikaci v angličtině, francouzštině, španělštině, portugalštině a italštině. Předpokládané datum doručení je v květnu 2017.

Jazyková výbava je prozatím omezena na těchto pět světových jazyků, ale ostatní cestovatelé si nemusí zoufat. Dodatečné jazyky prý budou následovat do podzimu 2017. Waverly Labs zatím počítá s hindštinou, hebrejštinou a germánskými, slovanskými (i češtinou!), arabskými, africkými a východoasijskými jazyky. Časem přibudou prý i další. Specifické balíčky budou dostupné v aplikaci za příplatek.

Naslouchátko musí používat oba konverzující cizinci. Vynález pak vše přeloží s pomocí aplikace v telefonu a jen s minimálním zpožděním (viz video). Aplikace bude fungovat i offline, aby v zahraničí nečerpala data. V oficiálním prodeji se počítá se zhruba dvojnásobnou cenou proti předobjednávkám.

Video
Video se připravuje ...

Revoluční naslouchátko umožní komunikovat i bez znalosti cizích jazyků. YouTube/Waverly Labs

Fotogalerie
6 fotografií