Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 akcí jara a léta, které si letos v Evropě nesmíte nechat ujít

/
  • 5 akcí jara a léta, které si letos v Evropě nesmíte nechat ujít.
    26. dubna 2016 ● 20:00

    Zima je definitivně pryč a s jarem se po celé Evropě slaví! Rok 2016 rozhodně nebude nudný, svědčí o tom i náš seznam akcí, na kterých se skvěle pobavíte. Vybírat můžete z velkolepých sportovních utkání, gurmánských akcí i honosných festivalů. Na výlet se můžete vypravit autem, letecky či autobusem.

  • 1.

    Budapešťský Spring Music Festival

    Koná se od 8. do 24. dubna a na své si přijdou milovníci opery, baletu, jazzu, tanečních a dokonce i divadelních představení či výtvarného umění. Čeká na vás více než 200 akcí napříč celou Budapeští. Na programu jsou orchestrální koncerty, komorní večery, koncerty v kostelích, operní představení, muzikály, lidový tanec i výstavy.

    Milovníci baletu si přijdou v Budapešti na své.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 2.

    Oranžový Den krále v Amsterdamu

    Je jeden z největších a nejbarevnějších festivalů. Koná se 27. dubna na počest narození krále Viléma Alexandra, který je v Nizozemsku prvním mužským monarchou po 123 letech. Oslavy ročně přilákají skoro milion návštěvníků. V ulicích a parcích se můžete dát do tance při poslechu živé hudby a DJ’s, projet se na jedné z tisíce lodí po amsterodamských kanálech nebo se vydat na unikátní sousedské trhy, kde jsou ceny symbolické a důležitá je především zábava.

    Králův den v Amsterdamu zaručuje zábavu!
    Autor: Eurolines.cz

     

  • 3.

    Lahodnou chuť Antverp


    Poznáte při ochutnávání gurmánských výtvorů michelinských šéfkuchařů známých z televize i začínajících nadějí belgické gastronomie. Letos už 10. ročník festivalu Taste of Antwerp vás na Waagnatie zavede od 5. do 8. května do světa chutí belgicko-francouzské, středomořské a dokonce i autentické asijské kuchyně.

    Vyrazte do Antwerp obdivovat i místní architekturu.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Nizozemský Keukenhof, největší květinový park světa

     
    Každoročně největší událost roku, a to nejen pro Nizozemsko, kde gigantický park stojí, ale pro celou Evropu; a nutno dodat, že nejen pro tu zahradnickou. Keukenhof, to jsou totiž miliony rostlin důmyslně poskládané do překrásných uměleckých děl. Ani letos se zahradníci nenechali zahanbit: od 24. března do 16. května 2016 (to je letošní „otevírací doba“ Keukenhofu) se můžete těšit na květinovou Braniborskou bránu a další skvosty z říše rostlin.

    Nizozemský Keukenhof je přezdívaný zahradou Evropy.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 5.

    Pařížský svátek tenisu French Open


    Se letos koná od 22. května do 5. června. Výherci tohoto prestižního sportovního klání si mohou na své účty připsat částku 1,8 milionu eur. První tenisový turnaj se odehrál v roce 1891, ale mohli si zde zahrát pouze pánové. Dámy musely čekat 6 let, než je na French Open pustili k raketě.

    Vyrazte do kouzelné Paříže nejen za sportovním zážitkem.
    Autor: Eurolines.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy