Bílého paviána natočil britský fotograf Charlie Lynam, který byl v Tanzanii na výletě se svou partnerkou Emmou Franklin. Zvláštního zvířete si všiml při návštěvě národního parku Arusha.

„Projížděli jsme safari, když jsem zahlédl něco, o čem jsem si myslel, že je to koza v tlupě paviánů. Když jsme se přiblížili, uvědomil jsem si, že je to bílý pavián. Byl jsem úplně v šoku, nevěděl jsem, že bílí paviáni existují,“ popsal Lynam agentuře Caters News.

Fotograf chtěl udělat nějaké snímky vzácného zvířete, ale nebylo to jen tak. „Byl docela plachý. Paviáni hledali jídlo a postupovali na sever. Asi půl kilometru před nimi byla úzká cesta, tak jsem tam zaparkoval a čekal. Vyšlo to, zvykli si na mou přítomnost a starali se jen o sebe. A tak jsem fotil,“ dodal.

Bílý pavián není vyloženě albínem, ale trpí takzvaným leucismem, tedy nedostatkem pigmentu, který se projevuje jen na kůži a kožichu. Jeho život to ale zřejmě moc neovlivňuje. „Ten bílý pavián byl do tlupy naprosto integrovaný a choval se úplně normálně,“ dodal fotograf.

Video
Video se připravuje ...

Bílý pavián na safari v Tanzanii Youtube/News-Fonts-today

Fotogalerie
8 fotografií