Začátkem března postihly Spojené arabské emiráty silné bouřky. Vydatné deště s sebou přinesly bleskové povodně, při kterých voda zaplavila ulice a dokonce i letiště, následkem čehož musela být zrušena spousta letů.

Jak tomu bývá zvykem všude na světě, místní na internetu ihned sdíleli snímky zachycující přírodní živel v akci. Úřadům se ale toto jednání příliš nezamlouvá, protože prý „poškozuje dobrou pověst země“. Lidé by podle úředníků při sdílení takových informací rovněž neměli zapomínat na „heroické úsilí“ ze strany policie a dalších bezpečnostních složek. Vyjádření citoval britský zpravodajský server International Business Times.

Video
Video se připravuje ...

Spojené arabské emiráty postihly silné bouřky. Vydatné deště způsobily bleskové povodně. YouTube

Ropná velmoc varovala, že za zveřejňování fotografií a videí s negativním podtextem a dalších fám v zemi hrozí pokuta milion dirhamů (6,5 milionu Kč) a v závažných případech i odnětí svobody. Přísné státní zákony o kybernetické kriminalitě se ale netýkají pouze přírodních katastrof a neplatí jen pro místní. Pozor by si měli dávat i návštěvníci ze zahraničí. 

Letos na Nový rok byli v zemi zadrženi dva Egypťani, kteří si udělali selfie před hořícím mrakodrapem Address Downtown v Dubaji. Cizinci byli propuštěni až po sedmi dnech a podle neoficiálních informací následně vyhoštěni.

Fotogalerie
22 fotografií