Největší zaoceánská loď se jménem Harmony of the Seas (Harmonie moří) poprvé vyplula. Loď společnosti Royal Caribbean je dlouhá 362 metrů, vysoká a široká přibližně 65 metrů a váží 227 tisíc tun. Kolos pojme až 6360 pasažérů a 2100 členů posádky. Postavit luxusní zaoceánskou loď trvalo tři roky a společnost to přišlo na bezmála 30 miliard korun!

Na lodi je celkem 18 palub a naleznete tu vše, co ke správné dovolené patří. Jsou tu tobogány, lezecké stěny, ledové kluziště, basketbalové hřiště, golfové hřiště, divadlo, lázně, posilovna, kasino, restaurace, bazény, obchody a spousta dalších atrakcí.

Doposud mohli návštěvníci obdivovat loď jen na souši ve francouzském přístavu Saint-Nazaire, Harmony of the Seas teď ale poprvé vyplula na širé moře a vydala se na testovací plavbu. Pokud vše dopadne na výbornou, pak se loď v květnu vydá na první okružní plavbu po Středozemním moři, kde bude přes léto vykonávat sedmidenní plavby. Jízdenka zájemce přijde na nejméně 26 tisíc korun. 

Po prázdninách pak Harmony of the Seas zamíří do Karibiku. Sedmidenní plavba přijde v přepočtu na nejméně 22 tisíc korun.

Na luxusní loď se s námi můžete podívat v přiloženém videu a v rozsáhlé galerii pod článkem.

Video
Video se připravuje ...

Představení Harmony of the Seas Royal Caribbean

Fotogalerie
36 fotografií