Norma (90) z amerického Michiganu zjistila v červnu 2015, jen dva dny po smrti své životní lásky Lea (†67), že má rakovinu dělohy. Doktoři jí nabídli, že mohou nádor vyoperovat a pak ji poslat na chemoterapie a radiační léčbu. Norma ale uctivě odmítla.

Vitální stařenka se namísto toho rozhodla, že si splní sen a odejde ze světa s úsměvem na rtu. „Je mi 90 let. Vyrážím na cesty,“ řekla tehdy, a tak také učinila. Seniorka se rozhodla, že se připojí ke svému synu Tomovi, který bydlí se svou rodinou v obytném voze a cestuje po Americe.

Poslední velkou cestu jí posvětil i její doktor. „Upřímně, nemůžeme zaručit, že přežijete první operaci, při které bychom nádor vyjmuli. Děláte přesně to, co bych na Vašem místě udělal já. Výlet si pořádně užijte,“ souhlasil s jejím plánem lékař.

Norma se tak v srpnu vydala se svou rodinou na velkou okružní cestu po USA. Vyrazili z Michiganu a cestou navštívili národní památník Mount Rushmore, Yellowstonský národní park, Skalnaté hory a Grand Canyon. Pak se vydali na jih, kde se Norma podívala do vesmírného střediska NASA, a dokonce i do Walt Disney Worldu. Zatím nejlepším zážitkem pro ni prý byl let horkovzdušným balónem, který jí syn s manželkou dali k Vánocům.

Seniorka pokračuje ve velké cestě po USA i nadále. Na její prozatímní zážitky se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
39 fotografií