Jeremy Jacobson a Winnie Tseng sekli s prací před třemi lety, když jejich synovi bylo šest let. Na svém blogu popisují, že do té doby žili jako všichni obyčejní lidé. Narodili se do nízkopříjmových rodin, na studium na univerzitě si museli půjčit a za rok dohromady vydělali něco přes tři miliony korun, což na australské poměry není žádný luxus.

Mladý pár ale nehodlal žít celý život od výplaty k výplatě. Už od počátku kariéry žili skromně a každý měsíc ušetřili zhruba 70 % příjmů. Začali tím, že si pronajali malinkatý byt, který byl v docházkové vzdálenosti od všeho důležitého. „Abychom ušetřili co nejvíce, omezili jsme výdaje v oblastech, které obvykle spolknou nejvíce: doprava (auto), bydlení, jídlo a zábava,“ uvádí pár na blogu s tím, že si sami vařili a všude jezdili na kole či chodili pěšky.

Ušetřené peníze pár obratem investoval. Za deset let se jim podařilo vybudovat několikamilionové portfolio a momentálně žijí z dividend, které činí asi sto tisíc korun za měsíc. To jim bohatě stačí, aby cestovali a objevili kus světa. V poslední době navštívili Mexiko, Guatemalu, Belize, Ekvádor, Tchaj-wan, Japonsko a Thajsko. Na snímky z jejich cest se můžete podívat ve velké galerii pod článkem.

Fotogalerie
29 fotografií