Londýňanka Karen Edwards se rozhodla, že si mateřskou pořádně užije. Spolu s partnerem Shaunem Bayesem po narození dcerky prodali auto, pronajali dům a zabalili si jen to nejnutnější do jednoho batohu. Jen co bylo malé Esmé deset týdnů, celá rodina vyrazila na velkou cestu.

Rodina během deseti měsíců prozkoumala Asii, Austrálii a Nový Zéland. Všichni tři se podívali do Singapuru, Indonésie, Malajsie, Vietnamu, Tchaj-wanu, Hongkongu a mnoha dalších lokací. Celé dobrodružství je přišlo na 350 tisíc korun a náklady z velké části pokryla peněžitá pomoc v mateřství. Většinu letenek navíc pár nakoupil už před cestou, když ještě oba pracovali na plný úvazek.

A jaké to vůbec je cestovat s malým dítětem? "Spolu se Shaunem jsme byli před těhotenstvím vášniví batůžkáři, a když jsme prohlásili, že hodláme takto cestovat i s malou Esmé, všichni si mysleli, že jsme se zcvokli. Ale ona byla moc hodná, a protože byla tak malinkatá, s klidem jsme ji na cestách nosili v postroji. Vůbec toho nelitujeme, Esmé si z toho odnesla spoustu zážitků," přiznala pyšná maminka britskému serveru MailOnline, že má spíše problém nyní po návratu, když má své dceři hledat nějaké zajímavé aktivity v Londýně.

"Lidé říkají, že děti vám zničí cestování, ale není to pravda. Samozřejmě se našly nějaké momenty, kdy to bylo náročné, ale stejně to stojí za to. Stále můžete dělat vše, co chcete, včetně šnorchlování a potápění, jen se musíte střídat. Neumím si představit, že bych mateřskou dovolenou strávila jinak," dodala Karen. Mladá maminka také přiznala, že s partnerem a dcerkou už plánují další velkou cestu.

Fotogalerie
37 fotografií