Bezpečnost především

Bezpečnostní problémy v řadě destinací mění preference Čechů při hledání místa, kam vyrazit v létě na dovolenou. Zejména rodiny s dětmi chtějí takové destinace, které jsou naprosto bezpečné a slibují pohodový a klidný průběh. „Zájezdy v předprodeji nabízíme už dva měsíce a zatím největší zájem je o tradiční ověřené evropské destinace Španělsko, Bulharsko a Řecko. V případě zájezdů s vlastní dopravou jednoznačně vede Chorvatsko a Itálie,“ uvedla Simona Fischerová z cestovní kanceláře Fischer. 

Autor: Shutterstock

Široká nabídka

Příznivá cena a předprodejové slevy jsou často rozhodujícím argumentem pro české turisty, proč vybírat dovolenou v předstihu. Zároveň se před nimi otevírá široká nabídka zájezdů, než jak tomu bývá při výběru na poslední chvíli. Mají tak možnost dopředu si zajistit místo ve svém oblíbeném hotelu. A pak už se jen stačí těšit na léto.  

Výměna dovolené

Novým benefitem při výběru dovolené v předprodeji je i garance výměny zájezdu až týden před odletem. V případě, že by turisté do vybrané destinace na poslední chvíli nechtěli odletět, mají mít možnost bez jakýchkoliv poplatků za změny vybrat jiný zájezd, a to i v jiný termín.

Autor: Shutterstock

Dítě zdarma

Díky včasnému nákupu mohou Češi získat pro své děti dovolenou zcela zdarma, což je pro mnoho rodin značná finanční úleva. A pokud by si rodiče chtěli na dovolené dopřát trochu klidu, mohou děti svěřit do péče českým animátorům v dětském klubu. Tam se zaručeně pobaví a třeba najdou i nové kamarády.