Například do oblíbeného Chorvatska dojedete velmi snadno. Z českých hranic je to necelých 400 kilometrů, takřka pořád po dálnici , přičemž cestou projedete Rakouskem a Slovinskem. Pro vjezd do země automobilem byste měli být vybaveni řidičským a technickým průkazem, platným cestovním pasem a zelenou kartou.  Na dálnicích v Chorvatsku se platí mýtné.

Autor: Novasol

Osobním vozem po Chorvatsku

Cestování v zemi u Jadranu je vcelku příjemné dle běžných evropských předpisů. K vašemu rekreačnímu domu v Chorvatsku jeďte přes obce 50 kilometrů za hodinu, po silnicích první třídy 80 km/h, na dálnicích nepřekračujte 120 km/h. Platí zde povinné denní svícení a tolerance alkoholu za volantem je nulová. V případě nehody vždy kontaktujte policii na čísle 92 a vyžádejte si protokol o poškození vozidla, bez nějž nelze po registrované nehodě ze země vycestovat.

Autor: Novasol

Autem pohodlně do Slovinska

Nezapomeňte si přibalit platný řidičský a technický průkaz, cestovní pas a doklad o pojištění vozidla. Do země pod Alpami dojedete velice snadno po rakouských dálnicích, vzdálenost činí zhruba 320 kilometrů.  Slovinská sedmidenní dálniční známka stojí letos  450,- Kč.

Autor: Novasol

Ke svému rekreačnímu domu ve Slovinsku pojedete dle obecně platných evropských předpisů. Pozor na zákaz vjezdu do křižovatky na oranžovou a na přednost zprava na kruhových objezdech. V obytných zónách se smí troubit jen v případě ohrožení. Povolená rychlost v obci je klasických 50 km/h, mnohdy snížených značkou na 30 km/h, na dálnicích 130 km/h.

Autor: Novasol

Automobilem až do Dánska

Do země Vikingů najedete necelých 700 kilometrů po dálnicích Německa, počítáno od české po dánskou pozemní hranici. Záleží, kam do Dánska míříte, řízení si lze zkrátit využitím některého z trajektů. Pro cestu do Dánska potřebujete řidičský průkaz, doklad totožnosti a běžnou zelenou kartu.

Autem se po Dánsku po tamních skvěle udržovaných cestách jezdí skvěle.  Za dálnici se neplatí, jen na některých velkých mostech se platí mýtné. Povinná výbava i předpisy jsou stejné jako u nás. Cestou ke svému rekreačnímu domu v Dánsku dodržujte povolenou rychlost: 50 km/h v obci, 80 km/h mimo ni a 130 km/h na dálnici. Před jízdou si můžete dopřát i pivko, tolerance alkoholu je totiž 0,5 promile.

Autor: Novasol

Osobním autem do Holandska

Necelých 600 kilometrů po kvalitních německých dálnicích vás dělí od Nizozemské hranice. Abyste se bez obstrukcí dostali až ke svému rekreačnímu domu v Holandsku, mějte u sebe doklad totožnosti, technický a řidičský průkaz a zelenou kartu. Jízda po dálnici v Holandsku není zpoplatněna.

Po kvalitních holandských silnicích se jezdí hladce a plynule dle běžných předpisů Evropské unie. Rychlostní limity jsou trochu nižší než u nás: v obci platí standardních 50 km/h, mimo obec však 80 km/h a na dálnicích jen 120 kilometrů za hodinu. Za jízdy tu rozhodně netelefonujte bez handsfree, pokuty jsou velmi vysoké a policie vám může i zabavit telefon.

Autor: Novasol

Vozem rychlým i pomalým po Německu

K bezproblémovému řízení až k vašemu rekreačnímu domu v Německu byste si vždy měli přibalit doklad totožnosti, řidičský a technický průkaz a doklad o pojištění vozidla. Autem se Německem po špičkových komunikacích jezdí velmi dobře a na dálnicích tu můžete vyzkoušet limity vašeho vozu. Rychlost 130 km/h je zde totiž mimo značená omezení pouze doporučena! V obcích se jezdí 50 km/h, mimo ně si můžete dovolit až 100 kilometrů za hodinu. Platí tu i stejná povinná výbava jako u nás, včetně reflexních vest a povinnosti je oblékat.  A po německých dálnicích se prozatím jezdí zdarma.

Autor: Novasol

Objednejte si REKREAČNÍ DOMY, APARTMÁNY, CHATY A CHALUPY s NOVASOL už teď !