Duhový park, Třebovle na Kolínsku

Duhový park se otevřel na Prvního máje.
Autor: archiv parků
Úplně nový zážitkový areál, který využívá velkoplošné stany a šapitó, většina atrakcí je tak krytá proti dešti. Připraveno je tu skutečně snad vše – živá show lachtanů a papoušků, minizoo, kouzelnická představení, lanovky, překážkové dráhy, nafukovací atrakce, dětský kolotoč, velkoplošné skládačky, bludiště, úkoly zručnosti a mnoho dalšího. Každý návštěvník dostane Duhový pas, do kterého sbírá samolepky, která vyměňuje za odměny.

Rozloha: více než 5 hektarů

Počet atrakcí: 57, hry a show

Vstupné: od 190 Kč (záleží na počtu objednaných vstupenek), všechny atrakce jsou pak v parku zdarma. Dítě do 3 let zdarma, jeho doprovod platí vstup 60 Kč.

Parkování: hned u areálu, 50 kč na den

Zajímavost: Do parku je nutné si vstup zarezervovat předem. Tím se provozovatel vyhne návalu, kdy se u atrakcí tvoří fronty.

Otevřeno: Jde o nový areál, který otevřel 1. května, vstup bude možný o víkendech a svátcích, o prázdninách i v některé všední dny.

Park Mirakulum, Milovice na Nymbursku

Hrad je dominantkou Parku Mirakulum.
Autor: archiv parků
V bývalém vojenském areálu na více než sedmi hektarech je vybudovaný park, kde děti i dospělí najdou snad vše, na co pomyslí. Dominantou je velký dřevěný prolézací hrad. K mání je obří lanový park, velké trampolíny, vysoké houpačky, dílna, amfiteátr, minizoo a další atrakce. Nově se tu otevřel vodní svět se spoustou atrakcí.

Rozloha: více než 10 hektarů

Počet atrakcí: více než 100

Vstupné: rodinné (2+1) 450 Kč, (2+2) 600 Kč

Parkování: zdarma na přilehlých parkovištích

Zajímavost: Byla zprovozněna zhruba dva kilometry dlouhá úzkokolejka, která spojuje park a nedaleký tankodrom. Po kopii polní vojenské drážky navíc jezdí parní lokomotiva.

Otevřeno: Květen, září, říjen: úterý–neděle 10.00–18.00; červen, červenec, srpen: každý den 10.00–18.00

Zeměráj, Kovářov u Písku

V Zeměráji se děti učí soužití s přírodou.
Autor: archiv parků
Přírodní stezka naboso, raně středověká vesnice, stovka her a hlavolamů, které nejen dětem zamotají hlavu, bludiště, archeologické naleziště nebo interaktivní herna. To jsou některé z mnoha aktivit, které si můžete vyzkoušet v Zeměráji. Přírodní zážitkový park je jediný svého druhu u nás.

Rozloha: 9 hektarů

Počet atrakcí: více než stovka

Vstupné: 90 Kč za osobu, děti do 2 let zdarma. Nelze platit kreditkou.

Parkování: zdarma hned u areálu

Zajímavost: Filozofií parku je ukázat propojení člověka s přírodou a historií. To tu zažijete všemi smysly. Zážitkový park Zeměráj je místem prožitku lásky člověka k domovu a k české zemi.

Otevřeno: V květnu, červnu a září je otevřeno o všech víkendech a svátcích od 10.00 do 18.00 hodin; v červenci a v srpnu je v provozu denně od 9.00 do 19.00.

Šťastná země – Divotvorná zahrada, Turnov

Ve Šťastné zemi je velké množství různých dřevěných prolézaček, hradů, houpaček...
Autor: archiv parků
Přírodní zábavní dětský areál Šťastná země nabízí návštěvníkům nejenom originální programy podpořené množstvím doprovodných aktivit, ale také: dřevěný hrad, trpasličí vesničku, houpačky, prolézačky či lanovou zemi, zvířátka a také oblíbené vzduchové trampolíny a prožitkový Geopark.

Rozloha: zhruba 7 hektarů

Počet atrakcí: Park je rozdělen na šest sekcí: geopark, řemesla, trampolíny, lanové centrum, slamák a ostatní herní prvky jako jsou prolézačky, houpačky atd.

Zajímavost: Předchůdcem areálu byly slavnosti slámy a i dnes můžete v parku najít řadu slaměných soch zvířátek. Lanový park se nachází na hranici CHKO Český ráj a je umístěn v korunách stromů.

Vstupné: Jednotné vstupné (mimo akce) 100 Kč

Parkování: na louce za areálem, zdarma

Otevřeno: do 31. 10. denně od 9 do 19 hodin, o prázdninách do 20 hodin

Mamutíkův vodní park, Dolní Morava

V Mamutíkově parku si všechny vodní atrakce můžete vyzkoušet.
Autor: archiv parků
Jedná se o vodní přírodní areál, kde voda je základním prvkem k hraní, experimentování a získávání zkušeností o přírodě a jejích zákonitostech. Všechny části parku jsou interaktivní a návštěvníci mohou vše sami regulovat, vyzkoušet, uchopit či roztočit.

Počet atrakcí: součástí většího areálu, kde je bobová dráha, letní lanová dráha dětský fun park, dětské cyklohřiště a další doplňkové atrakce

Zajímavost: Na začátku letních prázdnin bude park rozšířen o další atrakce a také tu bude otevřen Lesní zážitkový park, ve kterém si návštěvníci užijí jak kouzelné lesní domečky v korunách stromů, tak malé i velké houpačky, lanové žebříky a mosty nebo závěsné chodníky. Koncem srpna bude zprovozněna Stezka v oblacích.

Vstupné: 160 Kč na osobu, dva dospělí jako doprovod dítěte mají vstup zdarma, rodinné (2+3) 250 Kč

Parkování: zdarma

Otevírací doba: denně 10 až 18 hodin

Fotogalerie
18 fotografií