Zatímco v zimě Livigno sázelo na skipas zdarma, v létě to je především turistika spojená s gurmánskými zážitky. Lákavé je tak například zpřístupnění místní sýrárny s ruční výrobou klasických italských sýrů. Kulinářské zážitky nabízejí i vysokohorské chaty s jednoduchou a zaručeně originální nabídkou domácích jídel.

Máte rádi golf?

K novinkám roku 2014 patří golfové tréninkové centrum, díky kterému si mohou návštěvníci trénovat odpaly přímo v místě pobytu. Pro rybáře je připraveno rybaření v horských jezerech, a to za doprovodu místních rybářů.

Pro zapálené bikery jsou nachystány stovky kilometrů singltreků různé náročnosti. Turisté se můžou vydat za mnoha výletními cíli, horolezci mají na výběr z desítek stěn. Komu se nechce nahoru šlapat, může se nechat vyvézt lanovkou, samozřejmě i s kolem. K fantastickým zážitkům patří jízda na koni mezi dvěma národními parky nebo projížďka na kolečkových bruslích po dokonalých stezkách.

Paddleboarding a cyklistika

Populární je také paddleboarding na jezeře o rozloze 9 km čtverečních. Jedná se o pádlování vestoje na prkně podobném surfovému longboardu. Paddleboarding je sportem, při kterém člověk rovnoměrně zapojuje celé tělo, zlepší smysl pro rovnováhu a fyzickou kondici.

Není divu, že s takovou nabídkou sportovních aktivit, si Livigno za svou tvář v ČR vybralo bikera a světového šampiona ve fourcrossu Tomáše Slavíka, který dokonale vystihuje to, co tento resort svým návštěvníkům nabízí – aktivitu, originalitu a individuální možnosti prožití letní dovolené.

Léto ve vysokohorském slunném údolí láká aktivní lidi všech věkových kategorií a má nesčetně barev a chutí. Výhodou Livigna je nejen velký počet slunečních dnů v roce, ale také koncentrace téměř všech sportů, odpočinkových aktivit a restaurací na jednom místě, a to uprostřed malebného údolí odříznutého od světa horami sahajícími až do nadmořské výšky 3000 metrů.

Slevy a tankování

Všem návštěvníkům navíc středisko nabízí Livigno Card, se kterou můžou uplatnit řadu slev nebo se zúčastnit fitness kurzů. Rodinám s dětmi otevírá dveře do dětského klubu Lupigno.

Cesta z Prahy do Livigna je dlouhá 700 kilometrů a trvá zhruba sedm hodin. Vzhledem k bezcelní zóně se určitě vyplatí natankovat doma a pak až v Livignu, pokud to velikost nádrže dovolí.