Budapešť: Festival umění v ulicích

Slavnostní velikonoční atmosféra bude vládnout na trzích na Váci útca v Budapešti.
Autor: profimedia.cz, archiv CK
V Budapešti budou od 22. března do 7. dubna vítat jaro nejprestižnějším festivalem umění v Evropě. Těšit se můžete na spoustu koncertů, divadelní hry i operu, a to jak v krásných budovách, tak i na ulicích. Slavnostní velikonoční atmosféra bude vládnout na trzích na Váci útca, tradiční veselice se bude konat na Vöröstarty tér a ty nejlahodnější jarní delikatesy vykouzlí i slavná cukrárna Gerbeaud.

Vídeň: Velkolepé Velikonoce v Schönbrunnu

Okolí krásného zámku Schönbrunn ve Vídni obklopí dekorace s kraslicemi nejrůznějších barev.
Autor: profimedia.cz, archiv CK
Ve Vídni se od 5. až do 21. dubna konají tradiční velikonoční trhy, a to v hodně velkolepém stylu: Okolí krásného zámku Schönbrunn totiž obklopí dekorace s kraslicemi nejrůznějších barev. Navíc se tu seznámíte i s typickými jarními zvyklostmi v Rakousku, které se od těch našich liší, a hlavně si pochutnáte na typických jarních pokrmech této země. Delikatesou je tradiční koláč Reindling. Pečou ho tady v mnoha variantách, ale ten pravý voní po skořici.

Londýn: Hon na vajíčka

V Londýně můžete hledat velikonončí vajíčka v parcích a potkát určitě i slavnostní koňské povozy.
Autor: profimedia.cz
Unikněte pomlázce do Londýna, kde si mezi 18. a 21. dubnem můžete vyzkoušet trochu odlišné Velikonoce. Vajíčka tu jsou ukrytá v londýnských parcích, na velikonoční pondělí tu potkáte slavnostně vyzdobené koňské povozy, připraven je bohatý program pro děti a navíc i spousta čokoládových dobrot. V londýnském obchůdku Montezuma's najdete ty nejneobvyklejší kombinace této delikatesy. Čokolády se zázvorem, mořskou solí a chilli představují jen zlomek toho, co vám místní cukráři mohou nabídnout.

Zdroj: Eurolines, kde do konce března trvá akce 1+1 jízdenka zdarma

Tropické ostrovy: Velikonocům uplavte na zaoceánské lodi

Na tropické ostrovy vás dopraví zaoceánská loď.
Autor: profimedia.cz, archiv CK
Ostrov Svatý Martin, ostrov Tortola (Panenské ostrovy) a Bahamy – to můžete obeplout za sedm dní na luxusní zaoceánské lodi MSC Divina. Start i cíl je v americkém Miami, zpáteční letenky jsou součástí ceny zájezdu. Pod modrým nebem a horkým sluncem zapomenete na tradiční velikonoční výprask i barvení kraslic. Naopak zažijete koupání i potápění v tyrkysovém oceánu, ochutnáte exotické pokrmy a vstoupíte do jiného světa na palubě lodi.

Zdroj: DiamondTravel.cz

Fotogalerie
4 fotografie