Taba:

Dalším egyptským letoviskem je Taba s průzračným mořem a luxusními resorty, která je ideálním výchozím bodem pro návštěvu Izraele či Jordánska.

Marsa Alam:

Dalším známým egyptským letoviskem je Marsa Alam, která je vhodná pro turisty, vyhledávající spíše klidnější dovolenou, opět s možností potápění, čisté moře a bohatou podmořskou faunu. Za návštěvu stojí smaragdové Kleopatřiny doly.

Experti z Dovolena.cz uvádí následující rady:

Hotely volte o 1* výše, než jste zvyklí z evropských poměrů, doporučujeme hotely od 4*.

Autor: Dovolena.cz

Stravu vybírejte all inclusive, vychází cenově nejvýhodněji a pokryjete tak i nápoje po celý den. Egyptské hotely ve většině případů nabízejí stravování all inclusive (servíruje se vesměs evropská kuchyně, takže si z nabídky vybere každý). Cizincům se příliš nedoporučuje stravovat se na ulici či v typických místních restauracích. Stejně tak vodu doporučujeme pít pouze balenou a nekonzumovat nápoje s ledem.

Na dovolené určitě budete chtít nakoupit suvenýry pro sebe a své blízké. Častým vývozním artiklem je například nejrůznější koření, vodní dýmky, kožené či bavlněné zboží a v neposlední řadě všemožné sošky a jiné předměty s egyptskou tématikou.

Základním pravidlem nákupů v Egyptě je smlouvat, a to jak na tržištích, tak v kamenných obchůdcích v jednotlivých letoviscích. Původní cena určená prodejcem je vždy výrazně nadsazená a pokud Vám smlouvání jde, zaplatíte o polovinu méně.

Autor: Dovolena.cz

Na závěr ještě několik informací k pojmu „bakšiš“, který zde uslyšíte téměř všude. Můžeme ho přirovnat ke spropitnému, avšak v Egyptě po Vás bakšiš budou chtít za různé větší či menší služby navíc v hotelu, na letišti apod. Doporučujeme tedy mít u sebe stále nějaký obnos drobných či bankovek menší hodnoty (nejlépe v US dolarech). I když Vás tento zvyk může obtěžovat, nezbývá než si na něj zvyknout a smířit se s ním. Jde o součást arabské kultury – vychází z představy, že bohatství je požehnáním od Alláha, tedy, že bohatí (dle Egypťanů všichni zahraniční turisté) by se měli o svůj majetek dělit s ostatními.

O zajímavé informace pro cestovatele se podělili experti z portálu dovolena.cz.