Budova bývalého Federálního shromáždění na Václavském náměstí a hned za ní hotel Pyramida. Tak dopadlo hlasování veřejnosti o nejošklivější stavbu v Praze. Pyramida za sebou ve čtenářském hlasování nechala i proslulý „růžový pařez“ u stanice metra Želivského, který nejčastěji jmenovali odborníci.

Jen málokdo ale tuší, jak hotel Pyramida vypadá uvnitř a jaké služby nabízí. Pojďte se podívat, co všechno se ukrývá pod slupkou „neošklivějšího“ hotelu v Praze.

Jako jeden z mála pražských hotelů je Pyramida vybavená i vlastním kinosálem pro téměř 400 lidí.
Autor: OREA HOTELS

Ve stylu brutalismu a trojúhelníků

„Nesmí překročit výšku stávající zástavby, ale zároveň se z ní musí vymykat“ – tak znělo zadání architektonické soutěže na stavbu nového Domu rekreace ROH. Psal se konec 60. let a Prahu sužoval nedostatek kvalitních hotelů. Částečně vyřešit to měla právě nová budova Na Dlabačově, jen kousek od historického centra Prahy.

Soutěž vyhráli manželé Cajthamlovi – se svou odvážnou architektonickou hrou v duchu brutalismu, která pracovala s rovnostrannými trojúhelníky ve třech hlavních křídlech. Stavět se začalo v roce 1980, poslední z kolaudací proběhla v roce 1987, v dalších letech pak došlo k několika přestavbám. Dnes je z Domu rekreace ROH moderní čtyřhvězdičkový hotel, který patří do největší české hotelové sítě OREA HOTELS.

Co najdete v Pyramidě?

  • 354 pokojů několika kategorií, včetně luxusních na privátním patře
  • pokoje v horních patrech s výhledem na „starou“ Prahu
  • konferenční zázemí s devíti sály pro 1100 osob
  • kinosál se samostatným vchodem, krytý bazén s výhledem na Střešovice
  • fitness centrum, zázemí pro relaxaci, saunu, solárium, centrum masáží
  • romantickou restauraci v rudolfínském stylu

Kinosál i bezbariérové pokoje

Fasádní šeď po revoluci vystřídala jemná béžová barva a ke změnám logicky došlo i v interiérech hotelu, který se přejmenoval na hotel Pyramida. Hotelových pokojů je více než 350 ve třech křídlech, koncové pokoje pak mají terasy – z těch je ve vyšších patrech vidět panoráma Prahy - od kláštera na Břevnově po Hradčany, za kterými v noci září Praha.

V hotelu jsou pokoje několika kategorií – od standardních po luxusní.
Autor: OREA HOTELS

Bydlet je tu možné ve standardních pokojích, za cenu, která je přijatelná i pro běžného Čecha, což není v Praze rozhodně standard, v nabídce hotelu jsou ale i exkluzivní pokoje na soukromém patře s omezeným přístupem ostatních hostů.

V době svého vzniku měl být hotel kulturním a společenským centrem. A tahle tradice de facto trvá i dnes. „V přízemí máme devět konferenčních sálů, jako jeden z mála pražských hotelů tady máme i kinosál pro téměř čtyři sta lidí, navíc patříme do menšiny bezbariérových hotelů. I proto se tu konají desítky významných akcí ročně,“ vyjmenovává jeden ze zaměstnanců.

Restaurant Koppernik je chloubou hotelu Pyramida. Prostředí je luxusní a pořádně romantické.
Autor: OREA HOTELS

Večeře ve stylu Rudolfa II.

Součástí hotelu je i vnitřní bazén s prosklenou stěnou a výhledem na Střešovice. Ostatně ten vznikl souběžně s hotelem. Prošel samozřejmě rekonstrukcí a dnes patří k oblíbeným relaxačním místům hostů. Mimochodem – absolutní čistota a průzračnost zdejší vody je proslulá, a často sem proto trenéři vodí i děti známých osobností. Oblibě se těší i fitness centrum, zdejší sauna, solárium a masážní centrum, kde člověka dají do kupy během klasické masáže, nebo při některém ze speciálních masážních rituálů.

K největším klenotům hotelu pak patří restaurace Koppernik. Doba dvora císaře Rudolfa II. tady na vás dýchne nejen ze stylové romantické výzdoby, ale i z jídelního lístku. Šéfkuchař Martin Křesina ho z velké části postavil na pokladech z poctivé staročeské kuchyně. Dát si tady můžete vepřovou panenku na jalovci nebo klasickou svíčkovou, patřící mezi takzvané „Czech specials“ – národní a regionální speciality připravené z kvalitních surovin a poctivě. Případně třeba speciální afrodiziakální menu.

Bazén v Pyramidě se může pochlubit jednou z nejčistších vod v celé Praze.
Autor: OREA HOTELS

Pro hotel Pyramida tak bezezbytku platí, že to důležité se ukrývá uvnitř. Ostatně přesvědčit se o tom můžete sami – ať už během luxusní večeře v Koppernikovi, nebo třeba v průběhu romantického víkendu v Praze.

Vyberte si některou z nabídek, které se k hotelu Pyramida vztahují:

Romantická večeře pro dva

Užijte si romantický večer ve dvou v exkluzivní restauraci v rudolfínském stylu – v restaurantu Koppernik. Na programu je sekt, květina pro dámu a hlavně – magické čtyřchodové afrodiziakální menu!

 

Autor: OREA HOTELS
Poznejte krásy Prahy

Hotel Pyramida leží jen kousek od nejkrásnějších míst Prahy. K nádherným výhledům z okna přidáváme ještě volný vstup do bazénu, voucher do restaurace Koppernik a okružní jízdu Prahou!

Autor: OREA HOTELS