V Evropě první pozici mezi romantickými destinacemi drží stabilně a neochvějně Paříž. Následují ji Benátky, Řím, ostrov  Santorini… My se ale podíváme dál, za hranice starého kontinentu, do míst, která jsou až kýčovitě romantická. Představujeme místa, kde je písek bělejší než sníh, kde se tančí tance s erotickým podtónem a kde - možná i proto ženy – žena snáze otěhotní.

Nejromantičtější místo planety? Svatá Lucie!

Když se před pár lety vyhlašoval jeden z mnoha žebříčků nejromantičtějších míst světa, Svatá Lucie v něm vybojovala první pozici. Tento drobný ostrůvek v Karibiku je až neuvěřitelně krásný – i díky tomu se mu přezdívá „Helena západu“.

Pohoda v Karibiku – na ostrově Svatá Lucie.
Autor: ESO travel

Vydat se tu určitě musíte do některé z restaurací přímo na pláži. Servírují tu perfektně připravené mořské plody, mimochodem silné afrodiziakum, a výhled na západ slunce bere dech. Z trochu jiného, i když neméně romantického soudku, jsou zdejší přírodní lázně Sulphur Spring. Malé bazénky ukryté uprostřed zelené vegetace napájí zdejší sirné prameny a koupel v nich má blahodárné účinky na zdraví.  

Přečtěte si o tipech na levnou exotickou dovolenou: Exotická dovolená v únoru se vyplatí! K moři se podíváte mnohdy levněji než v létě!

Perla Indického oceánu – božský Mauritius

Když se řekne luxus a romantika… mnohým se vybaví právě Mauritius. Ostrov, jehož poznávacím znamením je horský masiv Morne a astronomicky vysoké ceny za ubytování, je synonymem romantické dovolené. I díky tomu, že tu není přeturistováno. Resortů je tady totiž jen několik – a právě to šponuje ceny tak vysoko.

Ostrov Mauritius si nespletete – díky masivu hory Morne.
Autor: ESO travel

Kromě nádherných pláží má Mauritius ještě několik lákadel, která stojí za prozkoumání. Jako z jiného světa působí oblast Chamarel, zvrásněná různobarevná země, kterou takto vybarvila nestejnoměrně tuhnoucí láva. Světovou proslulost si vysloužily i zdejší obrovské lekníny, které unesou malé dítě, i ideální podmínky pro potápění. Označení „perla Indického oceánu“ je tak vcelku na místě. 

Tahiti – ostrov lásky, kde se tančí erotické tance

Říká se mu ostrov lásky a snad každému se vybaví houpavý tanec místních dívek. Výmluvné pohyby boků mají nejen erotický podtón, ale pro Polynésany jde zároveň o vyprávění příběhů z jejich historie. Dnes se tančí všude – pro turisty i pro radost. Ještě v polovině 20. století ale byly tyto tance zakázány, protože prý pobuřovaly.

Týden v romantickém vodním bungalovu s prosklenou podlahou. Co na to říkáte?
Autor: ESO travel

Tahiti je vulkanického původu, proto se tu turisté dočkají kromě tradičních „bílých“ pláží i spousty pláží, které pokrývá černý písek. Přímo na některých z nich pak leží romantické bungalovy. Stačí je vidět na fotce a člověk chápe, proč je Tahiti jednou z nejromantičtějších adres světa.

Mindoro dříve patřil lovcům lebek, dnes zamilovaným

Ostrov Mindoro je pátým největším ostrovem Filipín a místem, kde si dříve člověk nemohl být jistý svým životem. Řádili tu totiž lovci lebek. Příslušníci kmene Ifugao totiž své nepřátele nejen zabíjeli, ale jejich hlavy si pak napichovali na kůly okolo chýší. Dnes už tuto „zábavu“ neprovozují, dokonce jsou někteří přístupní i návštěvám turistů, mezi sebou ale i dnes praktikují třeba krevní mstu.

Ostrov Mindoro dřív patřil lovcům lebek – dnes je oblíbenou romantickou destinací.
Autor: ESO travel

Mindoro se v posledních letech stal oblíbeným cílem zamilovaných dvojic. Největší koncentrace jich je v letovisku Coco Beach – logicky, právě tady je totiž pás luxusních resortů, včetně jednoho s přílepkem „eko“. Ten využívá přírodní zdroje a jeho bungalovy jsou postavené ze dřeva a z dalších recyklovatelných materiálů.

Když nemůžete otěhotnět, jeďte na mexický Cozumel

Cozumel býval považovaný za centrum kultu bohyně Ixchel, která měla patronaci právě nad plodností a těhotenstvím. A některé ženy sem jezdí otěhotnět i dnes. Prý jsoou tu právě díky tomu ideální podmínky. Svůj vliv tady ale nejspíš hrají i další faktory – klid, nádherné počasí, unikátní příroda a soukromí, které se párům ve zdejších resortech dostává.

Vydejte se na ostrov plodnosti! Karibský Cozumel láká na pláže, džungle i legendy  

Cozumel je od přelomu tisíciletí pravidelnou zastávkou velkých zaoceánských parníků.
Autor: ESO travel

Turistů na Cozumelu ale každým rokem přibývá. Dílem i díky výstavbě dvou velkých mol pro zaoceánské lodě. Dokončena byla na přelomu tisíciletí a Cozumel se krátce na to stal pravidelnou zastávkou v itineráři plaveb po Karibiku. Většinu těchto jednodenních návštěvníků, kteří se vylodí, ale pojme hlavní město San Miguel s nákupní bezcelní zónou a na většině zdejších krásných pláží je pořád – na to, že jde o Karibik – až neuvěřitelný klid.


Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů

 Bora Bora + Tahiti

Vydejte se na nejkrásnější místa planety! Desetidenní zájezd, který kombinuje pobyt na nejkrásnějším ostrově světa – Bora Bora, s pobytem na ostrově lásky Tahiti. Takto vypadá ráj!


Autor: ESO travel

 

Luxusní Mauritius  

Užijte si sedm dní na ostrově Mauritius, který je označovaný za perlu Indického oceánu. Minimum turistů, maximální soukromí a perfektní služby. Můžete mít i vlastního komorníka!

 
Autor: ESO travel

Romantická Sv. Lucie  

Podle mnohých jde o nejromantičtější místo světa. Svatá Lucie je místo, kde se o vás královsky postarají. Je rájem potápěčů, sportovců i zamilovaných dvojic. A vynechat nesmíte unikátní přírodní lázně!

 
Autor: ESO travel