“Kromě lepší znalosti angličtiny Vaše dítě získá větší sebedůvěru, pozná životní styl země, kde studovalo, a získá spoustu nových kamarádů z celého světa,” říká Karel Klusák, ředitel CK INTACT , která se specializuje na jazykové kurzy a jazykové pobyty v zahraničí a nabízí kurzy 12 jazyků ve více než 35 zemích celého světa.

V kolika letech odjíždějí mladí klienti na jazykové kurzy angličtiny a jak jsou tyto kurzy dlouhé?

“Mnoho našich mladých klientů jede na první jazykový pobyt v zahraničí ve 14 nebo 15 letech,  Velmi oblíbené jsou kurzy s delegátem na Anglické riviéře v jižním Devonu ve škole LAL Torbay. Tyto kurzy s bohatým programem pro volný čas jsou určeny dětem od 12 do 17 let a uvítají je hlavně ty děti, které jedou na svůj první jazykový kurz v zahraničí. Kurz může být 2, 3 nebo 4 týdenní, ubytování je zajištěno v pečlivě vybraných hostitelských rodinách.

Autor: INTACT

Samostatnější studenti ve věku od 14 do 17 let volí kurzy angličtiny ve škole CES Worthing. Worthing je krásné anglické letovisko nedaleko Brightonu. Studenti bydlí v přátelských hostitelských rodinách, kurz může trvat, 2, 3 nebo 4 týdny. Sobotní výlety míří do Londýna, Brightonu nebo Winchesteru. Složení tříd je mezinárodní, českých studentů bylo loni na tomto kurzu jen 1,5%. Na tyto kurzy jezdí studenti individuálně, tedy bez delegáta. Některé kurzy nabízejí vedle výuky angličtiny i možnost věnovat se oblíbenému sportu. Kurzy pro mládež v irském Dublinu lze například spojit i s lekcemi a hraním golfu!”

A co starší studenti, ve věku 17 - 19 let?

Ti možná nechtějí mít organzovaný program pro volný čas, chtějí si volný čas organizovat po svém.
“Přesně tak, dospělejší středoškoláci často volí intenzivnější kurzy pro dospělé v délce od 2 do třeba 8 týdnů, kde škola sice nabízí různé akce pro volný čas, ale tento program je zcela dobrovolný. Některé akce jsou zdarma, za některé se platí, například za sobotní celodenní výlety. Pokud má Vaše dítě nejméně středně pokročilou znalost angličtiny a chcete, aby během kurzu v zahraničí složilo mezinárodně uznávanou zkoušku, nabízíme kurzy zakončené zkouškou IELTS, například ve škole BEET Language Centre v přímořském letovisku Bournemouth a v jiných školách v Anglii, Kanadě nebo USA.”

Autor: INTACT

A kdy je nejlepší doba k objednání letního jazykového kurzu angličtiny?


“Je opravdu nejvyšší čas, řada škol má již vyprodané červencové termíny, u dalších to čekáme každou chvílí. Letenky navíc nebudou levnější, jejich cena každým dnem o něco roste, takže nemá smysl váhat s objednávkami, v tomto oboru žádné last minute nejsou,” dodává Karel Klusák z INTACTu.

 

Fotogalerie
4 fotografie